Veliki planovi

Veliki korak za održivu modu: Maisie Williams i H&M udružili snage

Mija Dropuljić

FOTO: H&M

FOTO: H&M

Poznata glumica postala ambasador švedskog brendaPoznati modni brendovi sve više pozornosti pridaju održivosti, a mnogobrojne kolekcije napravljene od recikliranog materijala te novi procesi prilikom stvaranja odjevnih komada su neki od načina.


Čini se kako je i pandemija koronavirusa utjecala da ekološku osviještenost ne samo krajnjeg korisnika nego i vodećih modnih igrača. Popularni high street brend H&M otišao je korak dalje – obećao je do 2030. sve kolekcije napraviti od 100 % recikliranog materijala. 


Za ovaj cilj su udružili snage s poznatom glumicom Maisie Williams koja je postala njihov globalni ambasador održive mode. 
“Održiv način života je meni oduvijek bio veoma važan. Pokušavam što manje koristiti plastiku, reduciram smeće, a kada je moda u pitanju svjesno donosim svoje odluke”, objasnila je glumica u intervju za modni časopis ElleZbog toga je mlada glumica, koja se proslavila svojom ulogom u seriji Igra prijestolja, izvrstan odabir za švedski modni brend. H&M planira do 2030. izrađivati sve odjevne komade iz 100 % recikliranog materijala, a Maisie je postala njihov prvi ambasador na tom polju. 


H&M i Maisie su udružili snage i u poznatoj video igrici Animal Crossing: New Horizons gdje je glumica dobila svog avatara odjevenog od glave do pete u komade švedskog brenda. 


Maisie se nada da će ljudi nešto naučiti iz pandemije koronavirusa te sve više pozornosti pridati svjesnom i odgovornom ponašanju naspram prirodi. Ona se nada da smo možda spremni donijeti neke druge i bolje odluke za vlastitu, ali i budućnost našeg planeta.