Date night

Vegetarijanski bolognese koji će uljepšati date night kod kuće

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Tjestenina je idealna hrana kada želite poboljšati raspoloženje.

Ukusna je, sočna i hranjiva, a mnogi će reći kako je ona poput zagrljaja omotanog oko svakog vrtloga vilice. Gotovo da ne postoji osoba koja ne voli hladne zimske večeri uljepšati sočnom i toplom pastom obogaćenom umacima, začinskim biljem, povrćem i sirevima.


Postoji razlog zašto većina Talijana jede tjesteninu jednom dnevno, uspijevaju ostati u prilično zdravi i imaju neporeciv polet za životom. Mediteranska prehrana je pun pogodak ako želite iznenaditi partnera i na jednostavan način uljepšati date night kod kuće.


Ako ste raspoloženi za eksperimentiranje i unošenje malo drugačijih jela u svoj jelovnik, pronašli smo neodoljiv recept za vegetarijanski bolognese.  Povrće, začinsko bilje i umak od rajčice mariniraju se zajedno dok sve ne dobije raskošan okus koji nevjerojatno zadovoljava.


Ova vegetarijanska tjestenina bolognese, zdrava je comfort food varijanta koju jedva čekamo uvrstiti u svoj menu.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash


Sastojci


  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 pakiranja izuzetno čvrstog tofua
  • 1 glavica luka, nasjeckana
  • 4 češnja češnjaka
  • 3 velike mrkve, nasjeckane
  • 2 rebra celera, nasjeckana
  • 2 šalice nasjeckanih gljiva (gumb ili kremini)
  • 2 žličice košer soli
  • Svježe mljeveni crni papar
  • 1 žličica talijanskog začina
  • 1 drobljena rajčica
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica maslaca
  • 1 kilogram špageta
  • za preljev: puno svježe naribanog parmezana, listova bosiljka, soli i papra

Upute


Ocijedite tofu između papirnatih ručnika 10 minuta, istiskujući što više viška vode. Izmrvite na male komadiće i ostavite sa strane.


U pećnici zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte luk, češnjak, mrkvu, celer, gljive, izmrvljeni tofu, sol, papar i talijanski začin. Sve zajedno promiješajte i kuhajte dok povrće ne omekša i tofu postane zlatno smeđi, oko 20 minuta. Dodajte rajčicu i šećer, a zatim pustite da se krčka na srednje laganoj vatri, djelomično pokriveno, 45 minuta. Umiješajte maslac.


Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, podijelite je u zdjelice, a zatim prelijte bolonjezom, parmezanom i bosiljkom. Začinite solju i paprom, i uživajte!