Prekooceanski recept

Umakom od brusnica napunite svoju puricu ili popratite jela od crvenog mesa

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Ove bobice podjednako se koriste za pripremu i slanih i slatkih jela

Osim što je izvrstan saveznik za dobrobit organizma, brusnica je i vrlo ukusna i svestrana namirnica koju možete koristiti u kuhinji za realizaciju raznih recepata.


Od klasičnog pekmeza, kolača, muffina i nadjeva na bazi ovih slasnih plodova, moguće je pripremiti i tipičan umak od brusnice kojim Amerikanci na Dan zahvalnosti pune purice i prate druga jela od crvenog mesa.


Priprema je dječja igra i zahtijeva 3 jednostavna sastojka:


  • 340 g svježih brusnica
  • 375 g šećera
  • 250 ml vode

Priprema: Nakon što ste dobro oprali brusnice, ulijte vodu i šećer u lonac i kuhajte, miješajući žlicom dok se šećer potpuno ne otopi.


Ugasite vatru i dodajte brusnice pažljivo miješajući. Ponovno stavite lonac na štednjak na laganu vatru i kuhajte 5-10 minuta dok se brusnice ne počnu raspadati.


Ostavite da se ohladi i poslužite na stolu s malo naribane narančine korice na vrhu.