Diskutabilan komad

Top ili flop: kako nositi ove prozirne hlače?

Mija Dropuljić

Foto: Life

Foto: Life

U ovim hlačama se stilske greške ne opraštaju tako lakoVeć duže vrijeme su izrazito popularni takozvani prozirni komadi. Dok su se nekoć još nosili pretežito u obliku mrežaste haljine na plažu, danas prozirno možemo vidjeti posvuda – topovi, haljine, pa čak i hlače dolaze u prozirnom izdanju. 


Posebno seksi izgledaju oni komadi napravljeni od čipke. Uz to je takav styling uvijek glamurozan. No, s druge strane se postavlja pitanja kako zapravo kombinirati prozirne hlače u svakodnevnom životu.


Jer budimo realni, koliko često imate priliku ići na neku gala večer ili glam event?


U aktualnoj ponudi high street brenda Mango pronašli smo upravo jedne takve hlače. One dolaze po cijeni od 349,90 kn i potpuno su prozirne. Napravljene su od lijepe crne čipke, ali već i na fotkama nam se iznad glave pojavljuje veliki upitnik – kako je moguće ovaj komad nositi i u stvarnom životu. 


Odmah ćemo vam priznati – teško. No, ne i nemoguće. Čak i da idete na poseban događaj, gala event ili glam event, morate dobro pripaziti kako nove hlače nositi. Uz pogrešnu modnu kombinaciju, nešto što bi trebalo biti elegantno i seksi, lako se pretvara u vulgarno. 
Posve je jasno, ove hlače ne možete tek tako samo odjenuti, one se moraju dobro stilizirati. A jedne strane izvrsno će poslužiti dugi blejzer muškog kroja. Tako kombinirate stilski dva različita komada, što izgleda izuzetno kul. Blejzer treba ići preko bokova poput mini haljine. Obavezno ga svežite remenom oko struka. U ovoj kombinaciji će hlače te provirivati. Poslužit će izvrsno i duga košulja/haljina koja će stvoriti sličan stilski efekt. 
Ako pak želite ove hlače pretvoriti u zvijezdu stylinga, važno je da ispod njih nosite uske crne hlačice visokog struka koje trebaju biti što dulje. Izvrsno će poslužiti gaćice koje inače služe za oblikovanje tijela ispod uskih komada.