Kako nositi ovaj par?

Top ili flop: čizme s otvorenim prstima

Mija Dropuljić

FOTO: PR

FOTO: PR

Odvažan par proljetnih cipela

Nije rijetkost da poznate modne kuće u svojim kolekcijama predstave pojedine komade koji i nisu baš praktični za svakodnevnu upotrebu. To su redom takozvani “show pieces” koji su tu da upotpune viziju dizajnera i ispričaju priču. 


No, nije rijetkost da pojedini komadi postanu popularni i izvan modne piste. High street brendovi uvijek prate rad dizajnerskih kuća, ako i trendove među influencerima.


Tako nije rijetkost da ćete u ponudi vidjeti jeftinije verzije popularnih dizajnerskih komada. Ipak, u većini slučajeva se high street brendovi trude da i one manje praktične komade učine nosivima. 
Tako je Zara u svojoj aktualnoj kolekciji predstavila jedan par čizama koji na prvu djeluje kao onaj komad koji se kupi i kojeg nikako nećete nositi. U pitanju su visoke čizme s niskom petom koje imaju odrezane prste. Čizme dolaze po cijeni od 39,95 eur te se u ponudi nalaze dvije boje, crna i bež. 


Na prvu čizme djeluju izuzetno nepraktično jer ćemo ih sigurno htjeti nositi kada su još temperature hladnije, no to nije baš moguće ako su nam prsti otvoreni. Ili? No, zapravo one čizme se nose kada je vrijeme toplije jer su napravljene od elastične tkanine tako da u njima neće biti vruće. 
Kako kombinirati ove čizme?


Ovo nisu čizme koje ćete nositi za svaki dan. Njih trebate nositi s puno samopouzdanja jer ovaj model neminovno plijeni poglede. Ako ste spremni na to, onda ste pronašli odličan proljetni par cipela. One su izuzetno kul i upečatljive, a fantastično pristaju uz drugi trendi komad ovog proljeća – dugu traper suknju s prorezom.