Usudite li ih se nositi?

Top ili flop: što kažete na ove mrežaste čizme?

Mija Dropuljić

FOTO: PR, iStock

FOTO: PR, iStock

Mrežaste prozirne čizme ukrašene su kristalićimaZahvaliti možemo klanu Kardashian za na popularnosti takozvanih prozirnih cipela. Kim Kardashian je bila među prvim zvijezdama koja je nosila cipele od vinila, a uskoro su prozirne salonke i čizme obišle svijet. 


One izgledaju efektno i privlače poglede, ali prvenstveno ih žene vole nositi iz jednog specifičnog razloga – one produžuju noge. 


Naime, kako su prozirne, cipele nigdje ne režu noge zbog čega vizualno noge izgledaju puno duže. Taj efekt je, primjerice, najvidljiviji kod nošenja salonki. Salonke ne režu noge poput, primjerice, gležnjača. 


Upravo zbog toga su prozirne čizme postigle toliku popularnost. Trend je išao toliko daleko da su se na tržištu pojavile i gumene čizme za kišu koje su posve prozirne. 


Mango je u svojoj aktualnoj ponudi predstavio svojevrsnog hibrida koji dolazi po cijeni od 599,90 kn. Čizme ovog brenda spavaju dva trenda u jednom – one su prozirne, ali i ukrašene blještavim kristalićima. 


Ovo nisu čizme za svakoga. Većina žena će odmah pomisliti da ih je nemoguće za kombinirati. Moramo priznati da nisu daleko od istine. Uz to su ove čizme onaj komad kojeg ne možete nositi često jer je toliko specifičan da odmah upada u oko. 
S druge pak strane to možete pretvoriti u njihovu vodeću stilsku prednost. Ove čizme su stvorene da budu zvijezda svečanog party outfita. Kako privlače pažnju i nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, one se moraju nositi uz jednostavne klasične komade, poput male crne haljine. 


Ovo je onaj komad kojeg ćete si priuštiti iz gušta, ali ne iz potrebe. Ako vas čeka neka luda proslava, mnogo božićnih partyja ili planirate poseban doček Nove godine, ovaj par je stvoren za vas. U protivnom ga samo prokomentirajte na kavi s najboljom prijateljicom.