Poslastica koju obožavamo

Tart od smokava i pistacija s bijelom kremom: Nemoguće mu je odoljeti

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Brzo se priprema, još brže pojede



Smokve i pistacije doslovno su kraljevska kombinacija koja polako postaje naša omiljena verzija tarta. Elegancija i profinjenost okusa koju donosi ovaj spoj, idealan je izbor za desert koji je lagan, ali raskošan. Kako se tjedan primiče kraju, tako su potrebnije poslastice koje će vam vratiti energiju. Skuhajte kavu, izdvojite malo vremena za predah i poslužite komad ove ukusne poslastice. Jednostavno se priprema i još brže nestaje iz tanjura.


Sastojci


Kora:




Podloga od mljevenog keksa i maslaca ili prhko tijesto.


Punjenje:


  • Slatko vrhnje, ohlađeno – 1 šalica
  • Krem sir, sobne temperature – 226 g.
  • Šećer – 3 žlice
  • Šećer u prahu – 5 žlica
  • Prepolovljene smokve i zgnječene pistacije za posip
  • Med za prelijevanje smokava (po želji)

Priprema


Za izradu kore:


Ispecite svoju omiljenu koru i pustite da se potpuno ohladi ili utapkajte mljevene kekse s maslacem.


Za izradu nadjeva:


Električnim ručnim mikserom ili stajaćim mikserom, oba s pričvršćenim nastavkom za pjenjač, ​​umutite vrhnje srednjom brzinom dok ne dobijete pjenasti i mekani vrh, 4 do 5 minuta. Dodajte krem ​​sir, male komadiće. Zatim dodajte šećer u prahu i obični šećer. Nastavite mutiti još nekoliko minuta, 3 do 4, samo dok krema ne postane čvrsta. Premazati preko pripremljene kore. Ukrasite smokvama i pospite mljevenim pistacijama ili bilo kojim drugim orašastim plodovima. Po želji smokve prelijte s malo meda prije posluživanja.