Anti age

Svi pričaju o mezoterapiji, ali o kakvom je tretmanu zaista riječ?

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Pomaže li protiv starenja?

Nevjerojatno je koliko kozmetičkih tretmana postoji za koje možda niste ni znali.


Mezoterapija, tretman utemeljen u Francuskoj, jedan je od takvih tretmana koji postoji od ranih 1920-ih, a posljednjih se godina o njemu sve više priča.Što je mezoterapija?


U svom najjednostavnijem obliku, mezoterapija je ubrizgavanje bilo čega u kožu. Mezoterapija, također poznata kao “biorevitalizacija”, strateška je tehnika s različitim ishodima, ovisno o sastojcima koji se koriste.


To je u osnovi transdermalna injekcija različitih spojeva kao što su multivitamini, peptidi, prirodni biljni ekstrakti ili čak smanjenje adipocita (masnih stanica). Biorevitalizacija u vašu kožu unosi sastojke koji nisu nužno fileri ili botoks, što pokreće revitalizaciju kožnih tkiva.


Prednosti mezoterapije


Prema stručnjacima dobrobiti mezoterapije povezane su s vrstom sastojaka koji se koriste, od dubinske hidratacije do stimulacije fibroblasta, od posvjetljivanja za potporu procesu obnove te od borbe protiv celulita i strija.


Međutim, ono što je sada uobičajeno u svijetu je mezoterapija hijaluronskom kiselinom, jednostavniji oblik onoga što se koristi kao punila.


Ove injekcije dovode do sjaja kože jer su nevjerojatan hidratant. Na kraju, Botox i slične tvari ubrizgavaju se u mikrodozama za fine bore, masnu kožu, veličinu pora i crvenilo.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli cAL (@cal.sg)Koliko dugo traje mezoterapija?


To će stvarno varirati od pojedinca, načina života i stanja kože na početku tretmana.


Općenito, hijaluronsku mezoterapiju treba raditi jednom mjesečno, dok se mezobotoks radi svaka tri mjeseca.


Nuspojave mezoterapije


Mezoterapija bi trebala biti siguran i jednostavan tretman. Međutim, iznimno je važno znati koji su sastojci korišteni u mezoterapiji.


Natečenost ponekad može biti prilično uobičajena pojava nakon tretmana, a mogu se pojaviti i modrice i malo crvenila.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli RANIA’S beauty palette (@raniabeautypalette)Što očekivati tijekom mezoterapije


Vaše će liječenje zapravo ovisiti o liječniku. Najčešće se radi priprema kože, a zatim kreće dio s injekcijama nakon kojeg slijedi umirujuća masaža, LED terapija i njega s posebnim proizvodima.


Dakako, glavni dio mezoterapije su višestruke mikroinjekcije kojima se inače pokriva cijelo lice, vrat i na kraju dekolte. Ako se bojite igala, ovo nije najbolji tretman za vas jer mezoterapija zahtijeva puno mikroinjekcija.