Posvetite se sebi

Što raditi nakon posla kako biste napunili baterije za novi radni dan?

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Ako želite biti sigurni da radite stvari koje će vam koristiti, pokušajte se usredotočiti na jednu ili više od aktivnosti na ovom popisu.

Svakog ponedjeljka pa do četvrtka navečer, radnje koje poduzmete nakon posla mogu utjecati na to koliko ste sretni ili produktivni na poslu sljedeći dan. Ako želite biti sigurni da radite stvari koje će vam koristiti, pokušajte se usredotočiti na jednu ili više od aktivnosti na ovom popisu. Opustite se i napunite baterije za sljedeći radni dan.


Upoznajte se s kolegama


Druženje s kolegama je sjajno, ali je također važno odvojiti vrijeme za prijatelje. Ako sutra želite poboljšati svoju produktivnost, sastanak s prijateljem kako biste se ispuhali ili nadoknadili zaostatak odličan je izbor!


Čitajte


 Zadano je beskonačno gledanje televizije, ali ako sutra želite biti sretniji i produktivniji na poslu, možda bi bilo korisno čitati navečer. Ako birate dokumentarnu literaturu, to vam može pomoći da učite i rastete. Ako odaberete fikciju, to vam može pomoći da se rastanete od dugog dana i dobijete sličan bijeg koji biste pronašli gledajući TV, ali u učinkovitijem, opuštajućem formatu.


Vježbajte


Ako želite da se vaša razina energije poboljša kako biste mogli poboljšati svoju produktivnost sutra, vježba je odlična aktivnost nakon posla. Iako se to može činiti kontraintuitivnim (jer vježba troši energiju), ako ste ikada redovito vježbali prije nego što znate koliko to može poboljšati vašu ukupnu razinu energije i pomoći vam da se riješite nekog prirodnog stresa koji vam ostaje nakon radni dan je gotov.


Poslušajte informativni podcast


Ako svoj radni dan provedete gledajući u ekran, definitivno je primamljivo potpuno ih izbjeći kada se vratite kući. Jedan od načina na koji to možete učiniti, ali nastaviti učiti nove vještine je slušanje informativnog podcasta ili audioknjige!


Čistite


 Ako ste osoba kojoj čišćenje i organiziranje opuštaju, vjerojatno već nakon posla. No, ako se više ustručavate pospremati nakon posla, razmislite o tome na sljedeći način: provjeravate nešto s popisa obaveza (to će se na kraju morati obaviti, zar ne?) i spremate se za manje stresa sutra.


Kuhajte


Kako biste se sjajno osjećali da imate zdrav obrok za večeru ili da sutra za doručak i ručak pripremite nešto jednostavno, a hranjivo? Kuhanje može potrajati malo vremena i truda – dvije stvari koje većini ljudi nedostaje na kraju dugog radnog dana – ali njegove prednosti za sljedeći dan su neosporne.