Jednostavan recept

Složenac s kruhom i kobasicama – idealno jelo kad nemate ideju što pripremiti za ručak

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Ovo jelo možete i pripremiti dan ranije i ponijeti ga na posao



Hranjivo i ukusno jelo koje će se s lakoćom uklopiti u ljetni menu. Lako se priprema od namirnica koje su lako dostupne, a mirisi i okusi su božanstveni te će zadovoljiti sve ukuse. Očistitite radnu površinu i uživajte u pripremi ovog slasnog jela.


Sastojci


  • 3 češnja češnjaka
  • 50 g zrelog sira Cheddar
  • 50 g kruha
  • 2 žličice suhog origana
  • maslinovo ulje
  • 4 kobasice za kuhanje (po želji)
  • 1 prstohvat suhih pahuljica čilija
  • 3 x 400 g konzervi kvalitetne rajčice
  • 400 g suhih rigatonija

Metoda


Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Ogulite i sitno narežite češnjak. Grubo naribajte Cheddar. Kruh istrgnite na sitne komade. Umiješajte mrvice u posudu s jednim od narezanih režnjeva češnjaka, prstohvatom origana, naribanim sirom i prstohvatom morske soli i posipom crnog papra. Podlijte s malo ulja i bacite da se sve zajedno promiješa.


Izvadite kobasice iz kože i razbijte svaku na 4 jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte u oblik kuglice i stavite u posudu koja ne peče. Prelijte s malo ulja i zarolajte da premažete.




Pecite u pećnici oko 10 minuta, ili dok ne porumeni. Zagrijte malo ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte preostali narezani češnjak i origano, te čili pahuljice. Miješajte dok češnjak ne požuti, a zatim dodajte rajčice. Dodajte prstohvat soli i papra, pustite da zakuha, a zatim smanjite vatru i dinstajte 10 minuta uz povremeno miješanje. Skuhajte rigatoni prema uputama za pakiranje, skidajući s vatre 2 minute ranije, tako da je al dente. Ocijedite u cjedilo i prevrnite u veliku posudu za pečenje.


Dodajte kuglice od kobasica, prelijte umakom i dobro prelijte. Pospite mješavinu naribanog sira i pecite 15 minuta.