POSEBNE VEČERE

Sabbia ponovno priprema gourmet dining experience uz renomiranog chefa Sašu Begana

Lucija Sučić

Poznat po svojim gastronomskim kreacijama, chef Began ove subote u Sabbiu donosi pravu mediteransku simfoniju okusa

Sabbia restaurant, pizzeria & bar do sada je svoje vjerne goste, a i one koji će to tek postati, oduševila dvjema veoma posebnim večerama spremanih od strane ponajboljih hrvatskih chefova i chefica.


Nakon gastronomskih majstorija chefa Maria Mandarića i kulinarske rapsodije chefice Katarine Vrenc, ovu subotu u Sabbiu gourmet dining experience donijeti će chef Saša Began.


Poznat po svojim gastronomskim kreacijama, chef Began, odnosno prema vodiču Gault&Millau – veliki chef sutrašnjice, ove subote u Sabbiu donosi pravu mediteransku simfoniju okusa – s vlastitim potpisom.


Naklonost morskim namirnicama


Subotnjim menijem Saša Began ujedno predstavlja sebe i svoju filozofiju kuhanja – “kvalitetna namirnica i što nježnija obrada iste da bi se u konačnici sačuvao okus morskog ploda”.


Samim time što dolazi ne samo iz ribljeg restorana, već iz ribljeg kraja pojašnjava Beganovu naklonost “morskoj spizi”, a upravo ga taj širok spektar kvalitetnih morskih namirnica, pogotovo iz zadarske regije iz koje nam dolazi, inspirira za stvaranje gastronomskih remek djela zahvaljujući kojima je ostvario priznanja i i visoke ocjene u eminentnim gastronomskim vodičima poput Michelinovog i Gault&Millaua, a prošle je godine na Danima hrvatskog turizma osvojio laskavu titulu kuhara godine.


Meni za ljubitelje mediteranskih delicija


U razgovoru, chef Began pružio nam je uvid u meni u kojem će gosti ove subote uživati u Sabbii.


Tako će zvijezda prvog slijeda biti sipa, a drugi slijed sastojati će se od butarge i dimljenih dagnji koje će se u ovom jelu naći kao punjenje tortellinima. Ovo jelo je chef istaknuo kao primjer vlastite zero waste filozofije koju slijedi u svojoj kuhinji.


Za glavno jelo biti će poslužen odležani filet brancina.


“S ovim jelom želim pokazati da riba ne mora biti direktno iz mora da bi bila u najboljoj formi za obradu; dobivamo koncentriraniji okus i istodobno nježniju strukturu mesa uz hrskaviju kožu na kojoj se termički obrađuje filet”, istaknuo je chef.


Za desert s pečatom talijanske kuhinje gosti će uživati u tiramisuu, ali u ovom slučaju u sezonskoj varijanti od bundeve.




Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Sabbia restaurant, pizzeria & bar.