Stanovi s pogledom na Kvarner

Prvi stanari uskoro useljavaju u drugi toranj SeeMAR Residence: Jedan nam otkriva zašto baš ovdje stvoriti dom

Sanda Milinković

Foto: Karlo Čargonja

Foto: Karlo Čargonja

Dvije stambene zgrade izrasle su na vrlo atraktivnoj lokacijiTraženje stana u Rijeci nije nimalo jednostavan zadatak jer u obzir treba uzeti toliko detalja. Od same lokacije zgrade, organiziranog mjesta za parking i blizine autobusnih stanica do zelenih površina, prilaza,  fasade te načina grijanja i hlađenja stana.


Nedavno smo pisali o prednostima SeeMAR Residence stanova na Martinkovcu, a ovoga smo puta imali priliku zaviriti i u drugi stambeni toranj gdje će stanovi uskoro biti spremni za svoje prve vlasnike.


Dvije stambene zgrade izrasle su na vrlo atraktivnoj lokaciji, a kada se otvore svi planirani sadržaji, bit će to prava moderna oaza i mini svijet za stanare.

Naš posjet drugom stambenom tornju koji postaje useljiv u prosincu ove godine, na trenutak je prekinut razgovorom s jednim od stanara susjedne zgrade.


Prednost življenja u SeeMAR Residence stanovima


Mladi je Leo sa svojom suprugom i kćerkicom, za svoj idealan stan odabrao upravo jedan u SeeMAR Residence stambenom tornju.Na naše pitanje o razlozima zbog kojih se odlučio na taj korak, Leo nam kroz smijeh objašnjava da je stanovima prvo bila oduševljena njegova supruga.Kaže nam da mu se sviđa lokacija, blizina sadržaja, kvaliteta i opremljenost stana te čitave zgrade. Pored toga, oduševljen je podnim grijanjem u stanu, ali i podzemnom garažom do koje vode dva lifta.


U razgovoru nam otkriva da su stanovi idealni za obitelji s djecom jer se mališani imaju gdje igrati. Za omiljeno igralište biraju malenu zelenu oazu s klupicama pored zgrade, a kada je ružno vrijeme – prostrane garaže.Dok one najmlađe veseli neograničeni prostor za vožnju bicikla u kišne dane, roditelje bi moglo razveseliti što svaki stan stiže s parkirnim mjestom i spremištem u garaži.
Ne bi li djeca uživala u zajedničkom igranju, svi su se stanari udružili u akciju i u jednoj od praznih prostorija kompleksa, napravili igraonicu. Na zelenoj površini, djeca će imati doista šaroliku ponudu mjesta za igranje u svim vremenskim uvjetima i godišnjim dobima.Pored ovoga, Leo i njegova supruga cijene mir i tišinu, susretljivost drugih stanara i činjenicu da uskoro u kompleks stižu kafić i fitness centar. Naš nam sugovornik kaže da doista nema niti jedan razlog zašto ne odabrati ove stanove za život.


Pozdravili smo Lea i nastavili naš put prema uskoro useljivim stanovima. Dočekali su nas radnici koji dovršavaju detalje u doista impresivnim stanovima.


Otvaramo vrata s brojem stana i ulazimo u svježe oličen prostor koji čeka svoje vlasnike.I u ovoj nas je zgradi, kao i u susjednoj, najviše oduševio pogled koji se pruža s balkona. Ponovno se zamišljamo na sunčanoj terasi s kavom u ruci i pogledom na čitav Kvarner.Čak i ako nismo raspoloženi za terasu, jednako savršen pogled imamo i iz dnevnog boravka. Ogromna količina sunčeve svjetlosti koja obasjava prostorije, savršena je za uređenje interijera jer istovremeno možemo birati i tamniji i svjetliji namještaj, što je prava rijetkost.Bijeli zidovi i svježe ulašteni podovi, našoj mašti daju na volju pa u glavi već slažemo raspored namještaja. Razmišljamo o slikama na zidu, udobnom kauču i policama s knjigama kojima ćemo obogatiti prostor.


Svi stanovi imaju kupaonice opremljene vrhunskom keramikom i walk-in tuševima, a dnevne sobe krase kvalitetan troslojni hrastov parket. Grijanje stanova osigurano je sustavom podnog grijanja sa mogućnošću temperiranja svake prostorije zasebno, a hlađenje putem klima uređaja.U ovom stambenom tornju na jednom od osam katova, možda se krije i vaš budući stan. U ponudi su jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi, a svi imaju loggie ili prostrane terase. seeMAR_residence


Snimio: Karlo Čargonja


____


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom GP Krk.