SeeMAR Residence

Zavirile smo u prekrasno uređeni stan na Martinkovcu. Pogledajte kako nas je inspirirao i za uređenje vlastitoga

Sanda Milinković

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

Oduševio nas je sami ulazak u zgradu te prostrani hodniciNakon što smo pronašle super stan u kojeg bi se odmah uselile, ovoga smo puta imale priliku zaviriti i u unutrašnjost novih zgrada na Martinkovcu.


Vrlo popularna lokacija u čijoj se blizini nalaze svi potrebni sadržaji bogatija je za gotovo pa dovršeni kompleks stambenih zgrada koji je pretvoren u pravu urbanu oazu.


Građevinsko poduzeće GP Krk je u suradnji s projektnim uredom Arhitektonsko-građevinski atelje, 2017. godine započelo s izgradnjom kompleksa, a sada smo napokon mogli “proviriti” i unutra.
Oduševio nas je sami ulazak u zgradu te prostrani hodnici svijetlih boja na kojima se nećete sudarati sa susjedima dok hodate prema liftovima ili stepenicama.


Kada uđete u nenamješteni stan okupan svjetlom koji dopire s prekrasne terase, ne trebate čekati dugo da vam dođe inspiracija za uređenje interijera.


Nepravilni oblici stanova stvoreni su za kreativne ideje kojima ćete obogatiti prostor. Čim smo otvorile vrata jednog od stanova, svidjela nam se bijela boja zidova koja dodatno pojačava onu prirodnu sunčevu svjetlost.


Sive pločice daju dozu elegancije, ali i jednostavnosti što se tiče kombiniranja boja namještaja.


Foto: SERGEJ DRECHSLER

Foto: Sergej Drechsler


Za hodnik bi definitivno birale duguljasti tepih neobičnog dizajna koji bi udahnuo boju u prostoriju. Čim uđemo u hodnik, krenemo sa skidanjem cipela i jakni i torbi u kojima smo provele cijeli dan pa bi stoga obavezno ubacile jednobojnu visilicu na koju bi sve te “terete”  odbacile do idućeg izlaska.


Zanimljiva visilica uz ogledalo koje daje veličinu prostoru, neizostavan su detalj svakog hodnika/Foto: iStock


Nakon hodnika, ulazimo u prostrani dnevni boravak i kuhinju gdje dajemo mašti na volju. Hrastov parket u nježnoj bež boji i obogaćen podnim grijanjem koji se nalazi u sobama i dnevnom boravku, stvoren je za tepih prekrasnog uzorka kojim ćete poželjeti dobrodošlicu svojim prijateljima. 


U traženju inspiracije nam pomaže i direktan izlaz na terasu do koje vode staklena klizna vrata. 


Foto: Sergej Drechsler


Izlaskom na terasu, uživamo u prekrasnom pogledu. Zahvaljujući tlocrtu trokutastog oblika stanovi su orijentirani na način da svaki ima predivan pogled na cijeli Kvarnerski zaljev.


Teško će nedostajati inspiracije uz ovakav pogled/Foto: Sergej Drechsler


Staklena zaštitna ograda na terasi nikako ne smanjuje ljepotu pogleda, a mi se već zamišljamo kako ujutro ispijamo kavicu na prekrasnoj terasi.


Slatki detalji poput cvijeća u improviziranoj vazi, razveselit će vas svako jutro/Foto: iStock


U mislima smo već posložile neodoljivi stolić, udobne stolice, popularnu lazy bag i ovaj dio stana pretvorile u zelenu džunglu.


Udobne stolice i zelena džungla, idealne su za jutarnji zen/Foto: iStock


S terase smo se vratile u prozračni dnevni boravak, a obzirom da smo stan posjetile ujutro, nije nedostajalo svjetlosti. Upravo zato ovaj prostor je toliko nezahtjevan za odabir namještaja.


U dnevnom će boravku odgovarati i tamne i svjetlije nijanse kutnih garnitura, kauča ili fotelja. Što se tiče kuhinje, nećete pogriješiti odabirom one jednobojne uz pregršt raznobojnih detalja. Poput primjerice, šalica iz kojih ćete na terasi ispijati jutarnju kavicu.


Što se tiče odabira idealnog stana u kojem ćete uživati, dobro je znati da su u ponudi različiti stanovi pa se tako može birati između jednosobnog, dvosobnog i trosobnog.


Površine jednosobnih stanova na istočnoj i zapadnoj strani, kreću se do 60 metara kvadratnih stambenog prostora, uz dodatno
parkirno mjesto u garaži i spremište.


Dvosobni stanovi na zapadnoj, jugozapadnoj i jugoistočnoj strani pokrivaju od 73 do 98 metara kvadratnih.


Trosobni stanovi (istočna, zapadna i jugoistočna strana), idealni za obitelji čija će djeca nesmetano uživati na zelenim površinama dok se roditelji opuštaju na terasi, kreću se od 89 do 99 metara
kvadratnih stambenog prostora.


Uz dvosobne i trosobne stanove dolaze i dva parkirna mjesta u podzemnoj garaži, kao i dodatno spremište.


Kako izgleda jedan već uređeni stan?


Nakon što smo u glavi osmislile dizajn i interijer “našeg” stana, zavirile smo i u jedan namješteni koji nas je potpuno oduševio svojim izgledom. U ovaj se stan uselio mladi bračni par s kćerkicom i velikodušno su nam otvorili vrata svoga doma.


Mogle smo se zamisliti kako kratimo ljetna popodneva odličnim serijama na udobnom kauču. Tamna boja kutne garniture, odlično je “razbijena” foteljom u svjetlijoj sivoj boji.


Foto: Sergej Drecshler


Detalji poput zelene biljke, fotografije i lampe, odišu jednostavnošću, ali i elegancijom s kojom nećete pogriješiti.


Pogled smo skrenule prema velikoj kuhinji koja je u crnoj boji, ali kao što smo već napomenuli, odabirom ove boje nećete “ugušiti” prostor zahvaljujući zanimljivom obliku stana i svijetlu.


Foto: Sergej Drechsler


Ono što nas je posebno oduševilo, bila je soba malene princeze na koju je, kako nam je rekla, njezina majka vrlo ponosna. Sobom dominiraju roza i ružičasta boja koje su dale dodatnu toplinu i nježnost. 


Veliki plišani medvjed, kućica za lutkice i maleni stol na kojem se može pisati, čitati (i posluživati čaj!) svakako je san mnogih mališana.


Osvojio nas je i tepih u obliku srca/ Foto: Sergej Drechsler


Nakon što smo dobile i dodatnu dozu inspiracije, napustile smo ovaj divno uređeni stan i zaputile se prema garaži. Garaža se nalazi na razini prizemlja te na razini podruma, a osim parkirnih mjesta, u SeeMAR Residence stanovima, svaki stan na raspolaganju ima dodatno spremište.


Super uočljiva žuta boja za spremišta/ Foto: Sergej Drechsler


Ideja za uređenje ne nedostaje, a jedva čekamo vidjeti i kako će sve izgledati kada se dovrši zeleni trg između zgrada. Odlična je vijest i što će u kompleksu postojati i teretana te kafić, tako da će odlazak na posao biti jedina mogućnost da se izvučemo s ove adrese. Ako nas netko, doduše,  uopće uspije izvući s one naše udobne terase na kojoj čitamo knjigu…


Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom GP Krk.