SeeMar stanovi

Ako tražite stan u Rijeci, trebate obratiti pažnju na barem 4 detalja: Mi smo pronašle jedan u koji bi se odmah uselile

Sanda Milinković

Mi smo našu potragu svele na nekoliko kriterija koje bi nam idealan stan trebao ispunjavati - od parkinga do blizine svih potrebnih sadržaja, ali i pogleda.Traženje stana u Rijeci, ali i bilo kojem drugom većem gradu, nerijetko predstavlja veliki izazov. Postoji mnoštvo detalja na koje moramo obratiti pozornost, jer kada ulažemo u nekretninu za čitav život, nije dovoljno tek zaljubiti se u lokaciju.


Rijeka je zahvaljujući svom jedinstvenom položaju prepuna prekrasnih lokacija pa se tako mogu birati nekretnine u samom centru grada s pogledom na uvijek užurbani Korzo, nekretnine uz obalu s kojih se pruža nevjerojatan pogled na naše prekrasno more ili pak nekretnine koje se nalaze izvan strogog centra i pružaju malo više mira za sve kojima ne odgovara gradska vreva.


Rijeka je otvoreni grad koji širokom rukom pruža dobrodošlicu svima koji njezinim ulicama prolaze po prvi puta, a istom tom rukom svakodnevno pozdravlja i sve nas koji smo rođeni ovdje ili živimo na riječkom području već dugi niz godina.
Ako planirate kupovinu stana u Gradu koji teče, bilo da tek doseljavate ili ste lokalac koji se odlučio na ovaj potez, svakako je bitno obratiti pažnju na neke detalje. Mi smo našu potragu svele na nekoliko kriterija koje bi nam idealan stan trebao ispunjavati – od parkinga do blizine svih potrebnih sadržaja, ali i pogleda. Kad već tražimo nešto idealno, zašto pritom ne bi imale i lijepi pogled?Tražimo stan s idealnim parkingom


Svatko tko je barem jednom prošao kroz Rijeku, a kamoli ne mi koji živimo ovdje, svjestan je problema s parkingom. Mnoge zgrade nemaju označena parking mjesta za svoje stanare pa nerijetko dolazite umorni s posla i kružite oko zgrade u kojoj stanujete u potrazi za parkingom.


Ako se baš nije pogodilo da vaš susjed u tom trenutku odlazi s parkinga, realan je scenarij u kojem završite na parkiralištu susjedne zgrade (na sveopću žalost susjednih stanara istog problema), neoznačenom mjestu za parking (pa do jutra razmišljate hoćete li dobiti kaznu iako “svi tako parkiraju”) ili pak parkirate toliko daleko da morate propješačiti cijeli kvart do svoga stana. U bilo kojem od opisanih scenarija, vjerojatno ćete razmišljati i hoće li vam netko ogrebati auto s obzirom na to da su svi parkirani vrlo blizu jedno drugome.


Važno je stoga obratiti pažnju na to ima li zgrada u koju planirate useliti, osiguran parking. Tražimo stan blizu autobusne stanice


Jasno je da nemamo svi aute pa smo osuđeni na vožnju javnim gradskim prijevozom. Iznimno nam je bitno da se stoga u blizini našeg idealnog stana nalazi i autobusna stanica. Nema ništa gore nego kada ste izolirani od gradskih ili prigradskih linija pa se za posao spremate puno ranije ne bi li stigli odraditi šetnju (ili trku) do stanice.


Zato volimo tražiti stanove koji su dobro povezani s centrom Rijeke, ali i okolnim mjestima. Ako smo van centra grada, bitno nam je da prigradski busevi imaju stanice u blizini pa da ne moramo svako jutro trčati na bus ranije nego naši kolege s posla koji su, eto, odabrali dobru lokaciju kraj stanice. Ili imaju auto.Tražimo stan sa zelenom površinom


Kao što smo već naveli, lokacije diljem Rijeke i riječkog prstena pružaju prekrasne poglede. Ovisno o tome gledate li radije more ili Korzo, ponuda je doista široka. Nama su nekako najdraži stanovi s pogledom na more, a dodatan je plus ako u blizini postoji i zelena površina.


Svjesni smo da Rijeka ima manjak javnih zelenih površina i parkova gdje bi rado uživali u suncu ili izveli klince, a da ih ne vodimo samo u sadržajno siromašne gradske parkove.Tražimo stan sa dobrom izolacijom i fasadom


Naravno da nije sve u lokaciji i dobrom pogledu. Ima nešto i u odličnoj izolaciji zgrada zbog kojih nećemo imati problema s niti jednim godišnjim dobom i ono najvažnije – s vlagom. Kada živite u gradu kojeg na godišnjoj razini “zalije” i prevelika količina kiše, onda ne želite riskirati s lošom fasadom i izolacijom.


Starije zgrade na riječkom području često nemaju izoliranu fasadu, a ako imaju i deblje zidove, teško konkuriraju novijim materijalima koji se koriste u izgradnji.


Ako naletite na zgradu koja ima staru stolariju u obliku prozora i vrata kojima je prošao rok trajanja, budite spremni na dodatna financijska ulaganja ako ne želite da vam potrošnja energije zimi bude astronomska.


Uostalom, fasada je nešto što prvo ugledamo kada vidimo zgradu pa njezino stanje igra veliku ulogu kod donošenja odluke o kupovini. Osim toga, fasada ima zaštitnu funkciju kojom štiti konstrukciju od vanjskih uvjeta.


Toplinska izolacija je bitna ne samo jer smanjuje potrošnju energije zimi (a time i režije!), već i zato što s dobrom izolacijom nećete ljeti “umirati” od vrućine. Pored toga, postavljanje toplinske izolacije s vanjske strane zida rješava i probleme s kondenzacijom pare od primjerice kuhanja i tuširanja te nastanak gljivica i pljesni.Pronašle smo stan koji ispunjava sve kriterije


Kada spojite dobru lokaciju s pogledom na more, blizinu grada – ali ne i gradsku gužvu, zelenu površinu s vlastitim parkingom te dobru fasadu s izolacijom, dobijete SeeMar Residence stanove smještene na Martinkovcu.


Vrlo popularna lokacija u čijoj se blizini nalaze svi potrebni sadržaji (i autobusna stanica!) bogatija je za gotovo pa dovršeni kompleks stambenih zgrada koji je pretvoren u pravu urbanu oazu.


Građevinsko poduzeće GP Krk je u suradnji s projektnim uredom Arhitektonsko-građevinski atelje, 2017. godine započelo s izgradnjom kompleksa, a sada imamo priliku vidjeti i kako izgledaju.


Zahvaljujući tlocrtu trokutastog oblika stanovi su orijentirani na način da svaki ima predivan pogled na cijeli Kvarnerski zaljev. Svi stanovi imaju loggie ili prostrane terase zbog kojih uživamo boraviti vani.Parkirna mjesta osigurana su u zajedničkoj podzemnoj garaži te svakom stanu, ovisno o njegovoj površini pripada jedno ili dva mjesta.
U sklopu podzemne garaže s parkirnim mjestima, svaki stan na raspolaganju ima dodatno spremište, što je kriterij koji nismo niti imale, ali svakako je dodatan plus!


Garaža se nalazi na razini prizemlja te na razini podruma, a do stanova se može lako doći pomoću dva lifta.


idealan_stan_


Konstrukcije zidova i međukatne konstrukcije između stanova i poslovnih prostora osiguravaju propisanu zaštitu od buke i
širenja zvučnih valova između tih prostora.


Ispune vanjskih i unutarnjih zidova osiguravaju vrhunsku toplinsku i zvučnu izolaciju, a izolacijska svojstva zgrade osigurava kompaktni fasadni ETICS sustav s termoizolacijskom oblogom od mineralne vune debljine 15 cm te prozori i klizne stijene s izolacijskim staklom u low-e izvedbi.


Od jednosobnog do trosobnog stana


Objekt je opremljen centralnom plinskom kotlovnicom iz koje se razvodi toplinska energija do stanova. U stanovima je instaliran sustav
podnog grijanja s regulacijom temperature u svakoj prostoriji.


Super je što su u ponudi i različiti stanovi pa se tako može birati između jednosobnog, dvosobnog i trosobnog, bez da se odabirom manjeg stana gubi pravo na parking ili fantastičan pogled.


Kvadrature za jednosobne stanove na istočnoj i zapadnoj strani, kreću se do 60 metara kvadratnih stambenog prostora, a uz dodatno mjesto u garaži i sa spremištem, do 80 metara kvadratnih.


Dvosobni stanovi na zapadnoj, jugozapadnoj i jugoistočnoj strani pokrivaju od 73.5 do 98.4 metara kvadratnih, a uz spomenute popratne sadržaje i do 120 metara kvadratnih.


Trosobni stanovi (istočna, zapadna i jugoistočna strana), idealni za obitelji čija će djeca nesmetano uživati na zelenim površinama dok se roditelji opuštaju na terasi, kreću se od 89 do 99 metara kvadratnih stambenog prostora, koji s popratnim sadržajem raste do 126 metara kvadratnih.


Sada kada smo odabrale stan u kojeg bi se odmah uselile, vrijeme je i da odaberemo idealan namještaj za interijer u kojem ćemo se osjećati inspirativno. Ali, o tome u nekom drugom tekstu, bitno da smo za sada pronašli idealan stan.


Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom GP Krk.