Mrski problem

Prištići na dekolteu: Evo kako ih se uspješno možete riješiti

Mija Dropuljić

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Uz par koraka se riješite prištića i ovog ljeta ponosno pokažite dekoltePrištići na dekolteu uvijek su prava gnjavaža, a posebno ljeti kada nam je koža izloženija pogledima. No, nemojte očajavati, uz malo pažnje možete se uspješno riješiti ovog problema.


Prištići su općenito uvijek indikacija da su pore začepljenje, a do njih dolazi zbog brojnih razloga. U većini slučajeva problem se da lako riješiti, no ako je u pitanju zdravstveni, poput primjerice hormonalnog disbalansa, pomoć je potrebno potražiti kod liječnika.


U svakom slučaju prvo provjerite činite li sve kako do pojave prištića ne bi došlo.


Obavezno tuširanje odmah nakon fizičke aktivnosti
Često nam se ne da nakon treninga tuširati u teretani nego to činimo kod kuće. No, ako patite od prištića na dekolteu obavezno se trebate otuširati netom nakon fizičke aktivnosti. Naime, svakom dodatnom minutom znoj i sol začepljuju pore, a to svakako ne ide u prilog čistom dekolteu. 


Nosite laganu i prozračnu odjeću


Ovo se odnosi i na fizičku aktivnost, ali i za svakodnevni look. Uska i neudobna odjeća od sintetičkog materijala pogoduje pojavi prištića. Nosite prirodne i lagane materijale i prozračnu odjeću.


Prištiće na dekolteu ne smijete istiskivati


I ptice na grani znaju kako prištiće ne bismo smjeli istiskivati, ali nekad je to jače od nas samih. No, suzdržite se i tretirajte prištiće kod kozmetičarke ili koristite posebne kreme koje isušuju upale.


pristici_dekolte

Foto: Unsplash


Koristite pogrešnu kremu za tijelo


Ako patite od prištića na dekolteu trebate pripaziti koji losion/mlijeko za tijelo koristite. Izbjegavajte masne i teške kreme, a poslužit će kreme koje u svom sastavu sadrže retinol. 


Zaboravljate na piling


Kada su pojedini prištići zacijelili, trebate paziti da se ponovno ne pojave. Jednom do dva puta tjedno napravite nježan piling. Ako imate akutne prištiće, piling izbjegavajte. 


Pripazite na parfeme


Koža na području dekoltea je osjetljiva i često će upalama reagirati na pojedine sastojke u mirisima. Stoga pripazite da nipošto ne nanosite parfem na to područje.


Pripazite na njegu 


Pristupite koži dekoltea kao što pristupate licu – uvrstite njegu dekoltea u svoj skincare rutinu. Obavezno čišćenje tog područja s nježnim čistačima tijekom tuširanja i nemojte zaboraviti na hranjive, ali nemasne kreme. Tijekom ljeta posebne losione za njegu kože nakon sunčanje nemojte nanositi na taj dio tijela.