Talijanska rapsodija okusa

Pripremite raviole poput lazanja i oduševite sve ukućane

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Ako nemate listove za lazanje, isprobajte ovu alternativu s raviolima

Ovo slasno jelo s raviolima je kremasto, puno zamamnog sira i najbitnije, jednostavno za napraviti. A ako želite pripremiti vegetarijansku verziju, jednostavno mljeveno meso zamijenite mješavinom povrća narezanog na kockice (npr. tikvice, kukuruz, patlidžan).


Sastojci:


  • 250 grama mljevenog mesa
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 2 konzerve nasjeckanih rajčica
  • 125 g milerama
  • 150 g mozzarelle
  • 400 g svježih raviola
  • Talijanski začini
  • Sol i papar
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Pastakerho🍝 (@pastakerho)



Priprema:


Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Ogulite i nasjeckajte luk i češnjak. Zatim u tavi zagrijte ulje i pržite mljeveno meso i u isto vrijeme ga kuhačom razmrvite. Dodajte luk i češnjak i sve pirjajte minutu-dvije. Sada dodajte nasjeckanu rajčicu i začine.


Nakon otprilike 5 minuta pripremite vatrostalnu posudu srednje veličine i u nju rasporedite dvije pune kutlače umaka. Zatim po vrhu ravnomjerno rasporedite pola količine raviola, zatim dodajte pola milerama i zagladite.


Ponovite postupak s polovicom umaka i preostalim raviolima i mileramom. Na kraju premažite preostalim umakom, natrgajte mozzarella sir na male komadiće i pospite po vrhu.


Stavite peći oko 40 minuta. Vrijeme pečenja može varirati od pećnice do pećnice. Kada tijesto porumeni na vrhu, spremno je za jelo.


Pri odabiru tjestenine obratite pozornost na svježe raviole. Vrijeme kuhanja jela tada je sveukupno kraće, a i možete bolje okusiti nadjeve. Ravioli punjeni sirom izvrsni su za klasične raviole bolognese. Za vegetarijansku verziju, na primjer, možete koristiti pikantni nadjev od gljiva.