Je li vam palo na pamet?

Ovaj trik s maskarom je toliko logičan, a jako ga malo ljudi zna

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Maskara je jedan od kozmetičkih proizvoda koji svakodnevno koristimo

Maskaru obožavamo i najčešće je jedan od najkorištenijih proizvoda iz naših kozmetičkih torbica. Ali što je dulje koristimo, maskara se više mijenja. Tamo gdje je u početku bila kremasta tekstura koja se lako nanosila i istovremeno razdvajala i isticala trepavice, ubrzo je ostala samo suha i mrvičasta maskara. Ali postoji jednostavan trik koji osigurava da uvijek imate dostupnu najkvalitetniju maskaru.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Benefit Cosmetics US (@benefitcosmetics)Iako možete stvoriti duge, pune trepavice bez maskare, maskara je još uvijek jedan od najčešćih načina za stvaranje atraktivnog izgleda. Većina bočica maskare sadrži otprilike 6 do 10 ml.


Ova količina može biti odlična jer dosta dugo traje. Ali to je i razlog zašto kvaliteta maskare opada svakim danom korištenja. Jer pri svakom otvaranju bočice ulazi zrak koji uzrokuje sušenje maskare. I koliko god žurili s nanošenjem, maskara više nikada nakon šest tjedana neće biti iste kvalitete kao na početku.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Lakmē (@lakmeindia)Dakle, što možete učiniti? Trik je jednostavan koliko i logičan: provjerite je li vaša omiljena maskara dostupna u manjim putnim veličinama. One su obično malo skuplje i logično se brže potroše. Ali druga točka je ovdje prednost: prije nego što se maskara osuši i postane neupotrebljiva, već ste je u potpunosti potrošili. A ako se gleda iz perspektive da se većina većih pakiranja ne isprazni do kraja zbog gubitka kvalitete, upitno je isplati li se njihova relativno niža cijena.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Milani Cosmetics (@milanicosmetics)Također, kako bi vaša maskara trajala što duže, važno ju je znati ispravno koristiti. Ako pomičete četkicu gore-dolje u tubici, osiguravate da zrak ulazi u tubu. Maskara se tada još brže suši. Bolje je polako umetnuti četkicu i zatim je jednom okrenuti u jednom smjeru. Tako možete dobiti dovoljno maskare bez smanjenja kvalitete.