Dirljivo

VIDEO Ovaj pas je doživio traumu: Toliko se boji napuštanja da spava stojeći na sve četiri šape

Sanda Milinković

Foto: YouTube Screenshot

Foto: YouTube Screenshot

Prestravljeni Coco se boji da će ga njegovi novi vlasnici ostaviti samoga.Choco je pas kojeg je posvojila velika obitelj i iako mu je u novom domu pružena sva moguća ljubav njegovih vlasnika, siroto stvorenje još uvijek vuče traume iz prethodnih loših iskustava s ljudima. Toliko se boji napuštanja da spava stojeći na sve četiri šape u fazi pripravnosti.


Tipsto piše da psima vrijeme ne prolazi na isti način kao nama pa im se zato nekoliko sati čini poput nekoliko tjedana. U takvim situacijama naši ljubimci se osjećaju napušteno i usamljeno.


Dan izvan kuće nama je samo “dan izvan kuće”, ali nije i njima. Upravo zato se glasaju i skaču čim nas ugledaju na ulaznim vratima.
Osjećaj da dugo nema njegovih vlasnika kod Chocoa je stvorio fobiju od napuštanja koja se najviše očitovala u njegovom načinu spavanja.


Preplašen da će biti ostavljen, Choco odbija spavati i na kraju ga san svlada dok stoji na svojim šapama.


Njegovi vlasnici su morali otići na jedan dan, a da ne bi bi bio sam, psa su ostavili kod tete. Iako su ga ostavili na samo jedan dan, Choco se nakon toga boji ići spavati. Njegovi se mišići toliko zgrče, a svome tijelu jednostavno ne da da zaspe.


Nakon što je 24 sata bio razdvojen od obitelji i vratio se kući, njegovi mu živci ne daju da se smiri. Maleno siroče odbija leći otada i njegovi se vlasnici poprilično brinu.


Ostane budan cijelu noć, a nekad ga umor toliko svlada da poklekne, ali ostane spavati stojeći.


Vlasnici su to snimili, a na snimci se može vidjeti koliko su mu mišići stisnuti, kako mu glavica pada i u jednom trenutku zatvara i oči.


Obitelj se boji da će se njihov Choco razboljeti i pokušavaju mu pomoći te stvoriti ponovno odnos povjerenja da može spavati u miru, bez brige da će ga napustiti.


Za psa bitka nije samo iscrpljujuća već i tužna, ali traumatična se iskustva mogu preboljeti uz pomoć obitelji. Choco ima dragu obitelj i svi se trude riješiti problem no situacija pokazuje koliko su psi ovisni o svojim vlasnicima.


Nadamo se da će Choco prijeći preko svoje traume te da će ljudi shvatiti koliko se njihovi ljubimci boje biti ostavljeni sami.