Jela na žlicu su najbolja

Ova juha od graška prava je bomba hranjivih tvari

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Recept ravno iz kuharica naših baka

Fina topla juha je za mnoge omiljen obrok jer, ne samo da vraća neka divna sjećanja iz djetinjstva, već nas prije svega izvrsno ispunjava, grije iznutra i istovremeno nudi raznoliku mješavinu povrća, što je u ovom slučaju savršeno nadopunjeno zamamnim okusima kobasice. Savršeno jelo za cijelu obitelj!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Stephanie Melchione | The Cozy Cook (@thecozycook)



Sastojci (za cca. 4 porcije):


  • 500 g graška
  • 250 g krumpira
  • 1 luk
  • 500 g  povrća za juhu (celer, mrkva, poriluk, peršin)
  • 4 kobasice
  • 1 lovorov list
  • 1 žlica senfa
  • 2 žlice octa
  • 1 žlica ulja
  • 2,5 l vode
  • Sol i papar 

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Ute (@steinis_welt)



Priprema: 


Ogulite luk i fino ga nasjeckajte. Zagrijte ulje u velikom loncu i nakratko pirjajte nasjeckani luk. U lonac dodajte grašak i lovorov list i zalijte s dvije litre vode. Zatvorite poklopac i ostavite da se kuha na srednje jakoj vatri oko 30-40 minuta. U međuvremenu ogulite i nasjeckajte krumpir te pripremite povrće za juhu. Ogulite mrkvu i celer i izrežite ih na kocke. Poriluk, operite, očistite i izrežite na kriške. Operite peršin, ocijedite ga i sitno nasjeckajte.


Stavite cijelu kobasicu u lonac zajedno s krumpirom i povrćem, napunite preostalom vodom i dodajte sol. Ostavite da sve kuha s poklopcem zatvorenim oko 10 minuta. Uklonite lovorov list. Zatim izvadite kobasice, izrežite ih na komade veličine zalogaja, a zatim ih vratite u juhu.


Začinite sve senfom, octom, soli i paprom po želji. Zatim poslužite juhu toplu.