U dva sloja

Otkrivamo recept za fantastičan čokoladni cheesecake s minimalno kalorija

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Čokoladna torta ili Cheesecake? Ako se ne možete odlučiti, jednostavno spojite ove dvije delicije.

Uz ovaj recept s niskim udjelom ugljikohidrata imate dvostruko zadovoljstvo bez žaljenja, jer se torta sastoji od vlažnog sloja s čokoladom i kremastog preljeva za cheesecake. I ne brinite o duplo većim kalorijama – ovaj kolač 2 u 1 sadrži malo ugljikohidrata!


Sastojci:


Za čokoladni sloj:


  • 50 g mljevenih badema
  • 4 jaja
  • 100 grama šlaga
  • 1/2 pakiranja praška za pecivo
  • 100 g ksilitola
  • 40 g kakaa za pečenje

Za sloj cheesecakea:


  • 250 g svježeg sira
  • 150 grama krem ​​sira
  • 2 jaja
  • 80 g ksilitola
  • Jedna mahuna vanilije
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Backblog (@alexx_backzauber)



Priprema:


Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i namastite kalup za kolač. Prvo započnite s čokoladnim slojem i umutite jaja s vrhnjem. U drugoj posudi pomiješajte bademe sa ksilitolom, kakaom i praškom za pecivo te ovu smjesu pomiješajte sa smjesom od jaja.


Stavite čokoladno tijesto u kalup i pecite 20 minuta i zatim smanjite temperaturu na 140 stupnjeva. Dok se donji sloj kolača peče u pećnici, pripremite tijesto za cheesecake. Jaja odvojite i umutite bjelanjke u čvrst snijeg. Zatim žumanjke umutite u kremastu smjesu sa svježim sirom, krem ​​sirom, ksilitolom i mahunom vanilije. Nakon toga pažljivo umiješajte umućene bjelanjke u smjesu.


Gotovo tijesto za cheesecake sada stavite na prethodno pečenu čokoladnu tortu i ponovno pecite oko 35 minuta u pećnici na 140 stupnjeva. Kako biste bili sigurni da je kolač gotov, napravite test s čačkalicom u sredini kolača. Također, cheesecake ne smije biti previše taman. Pustite da se čokoladni cheesecake s niskim udjelom ugljikohidrata ohladi nakon pečenja i poslužite uz, na primjer, jagode. Dobar tek!