Svježe i lagano

Originalna kombinacija: tartar od lososa s juhom od celera

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Celer je bogat vitaminima poput vitamina A, vitamina B i vitamina C

Pripremljen sa svježim sirovim lososom i popraćen juhom od jabuka i celera, savršena je ideja za jelo temeljeno na proteinima.


Dodajte izvor ugljikohidrata i dodatnu porciju povrća i imat ćete kompletno jelo.


Sastojci:


  • 600 g svježeg lososa
  • 2 zelene jabuke
  • 8 kriški jabuka za ukrašavanje
  • 1 neobrađeni limun
  • 1/2 soka od limuna
  • 4 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • soli po ukusu
  • papar po ukusu
  • 1/2 naribane korice limuna
  • 1 vezica vlasca

Priprema: Lososu uklonite kožu i kosti. Pripremite tartar tako da losos istučete nožem, posolite i popaprite, dodajte ulje, naribanu koricu 1/2 limuna i na kraju sitno nasjeckani vlasac (nekoliko stabljika ostavite za ukras).


Sve dobro promiješajte i stavite u hladnjak.


Juhu pripremite tako da u blender stavite jabuke narezane na kockice bez kore, celer narezan na sitne komadiće i sok od pola limuna.


Na sredinu tanjura stavite malo tartara, a oko njega juhu, posolite i ukrasite s dvije kriške jabuke i vlascem.