Bogatstvo okusa

Omiljeni dipovi: Savršeno idu s batacima i krilcima s roštilja

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Ništa se ne slaže poput umaka uz krilca i batake s roštiljaAko želite ispeći pileće batke s kosti, nožem zarežite batak na mjestima gdje je meso najdeblje. Tako ćete osigurati da se ravnomjerno ispeče na svim dijelovima te izbjeći da onaj dio oko kosti ostane nedovoljno pečen ili svjetlije boje od ostatka. Isto pravilo vrijedi i za pileća krilca, a i batke i krilca pecite dvadeset do četrdeset minuta na roštilju.


Dodatan savjet je da ih stavite na rešetku dok je srednja temperatura, a na kraju malo pojačate da dobijete onu ukusnu i hrskavu koricu.


Dipovi za dodatno bogatstvo okusa


Nema ništa bolje nego vruća krilca i batake s roštilja umočiti u ukusne dipove (umake) koji će obogatiti paletu okusa. Pronašli smo nekoliko ukusnih za svačije nepce zbog kojih će posjetitelji vašeg roštilja biti oduševljeni.


Dip od limuna
Osvježavajući umak od limuna stvoren je za toplo vrijeme. Trebat će vam grčki jogurt, maslinovo ulje, sok od limuna i malo češnjaka. Količinu sastojaka birajte po želji s time da što više jogurta stavite, umak će biti kremastiji. Za dodatan bonus, ostavite dip u hladnjaku tako da bude pravo osvježenje uz vruće poslastice s roštilja.


Parmezan dip


Ljubitelji sira doći će na svoje kombinacijom parmezana, kiselog vrhnja, majoneze, češnjaka, peršina i malo octa. Nemojte pretjerati s majonezom već dodajte tek jednu do dvije žličice da dip ne bi bio previše kiselkast. I ovdje savjetujemo držanje u hladnjaku prije posluživanja.


___


Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Vindija