Kremasti napitak

Obožavate ledenu kavu? Evo kako napraviti kockice leda od kave koje će je dodatno obogatiti

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Odličan trik za osvježavajuću ledenu kavu Kad se proljeće zahukta i jedino što vam je u mislima je hladni napitak, ledena kava je sasvim logičan izbor. No usred uživanja u vašem složenom, kremastom napitku čujete * ding * e-pošte ili vas bombardiraju notifikacije na Instagramu.


Dvadeset minuta kasnije vraćate se u osobnu noćnu moru svakog ledenog poznavatelja kave: razrijeđeni nered neukusne smeđe vode. Kocke leda daleko su najlakši način za hlađenje kave kada više volite da je ledena, ali rezanje čistog okusa kave rezultira nevjerojatnim iskustvom.


Priuštite si ledenu kavu za uživanje – naučite praviti kockice leda od kave!


View this post on Instagram

A post shared by AL (@adrianleonard)

Zašto biste trebali koristiti kockice leda od kave?


Kocke leda od kave održavaju vašu kavu jakom i ne razrjeđuju okus čak i kad se kockice leda brzo počnu topiti.


Što će vam trebati:


  • skuhana kava
  • čista posuda za kockice leda
  • strpljenje

Vrijeme smrzavanja:


  • 3-4 sata

Recept kockica leda od kave


Prvo izvadite posudu s kockicama leda iz zamrzivača i temeljito je očistite. Mnogi ljudi ne peru svoje posude za kockice leda između različitih upotreba, a trebali biste steći naviku čišćenje posuda za ledene kocke prije nego što napravite kocke leda od kave.


Dalje, samo skuhajte standardnu ​​seriju skuhane kave. Bez obzira spremate li svježu ili koristite ostatke kave. Pažljivo ulijte kavu u posudu s ledom i stavite je u zamrzivač. To je sve! Sljedeći put kad skuhate kavu imat ćete spremne baršunaste kockice leda za kavu.