Ljetno

Najbolje osvježenje: Sladoled od ljetnih jagoda u samo tri koraka!

A. P.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Rashladite se ovim receptom u kojem ćete uživati

Tko može odoljeti osvježavajućem sladoledu napravljenom od slatkih ljetnih jagoda? Mi sigurno ne možemo. Zato vam donosimo recept za sladoled od jagode koji u trenu možete napraviti kod kuće.


Za izradu ovog nevjerojatno kremastog recepta za sladoled potrebno je samo 20 minuta vremena.


Sladoled od jagode smatra se jednim od tri klasična okusa sladoleda, odmah uz čokoladu i vaniliju. Ovaj recept koji donosi Whitney Bond je super lako napraviti u tri jednostavna koraka.


Pripremite pire od jagoda i podlogu za sladoled, zatim ih spojite i nakon 5 sati u zamrzivaču uživat ćete u najboljem sladoledu!


 


Sastojci


  • 2 šalice jagoda bez peteljki, oguljenih i narezanih na pola
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • ⅓ šalice šećera
  • ½ žlice limunovog soka
  • 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka iz limenke
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice morske soli
  • 2 šalice gustog slatkog vrhnja, ohlađeno

 


Postupak:


 


Jagode stavite u veliku tavu dalje od štednjaka i zgnječite kuhačom ili vilicom. Mutite dok ne nastane gusta, blago zrnasta konzistencija.


U pasirano bobičasto voće dodajte kukuruzni škrob i šećer. Pomiješajte i zatim pomaknite tavu na štednjak na srednju vatru.


Nakon što smjesa jagoda počne stvarati mjehuriće, lagano smanjite vatru i ostavite bobice da se kuhaju do guste konzistencije, oko 5-7 minuta.


Maknite smjesu s vatre i dodajte limunov sok. Smjesu stavite u hladnjak da se ohladi dok pripremate podlogu za sladoled.


U srednjoj zdjeli pomiješajte zaslađeno kondenzirano mlijeko, ekstrakt vanilije i morsku sol. Tucite čvrsto vrhnje mikserom ili električnim ručnim mikserom na srednjoj do visokoj brzini dok se ne formiraju čvrsti vrhovi, oko 3 minute. Smjesu kondenziranog mlijeka umiješajte gumenom lopaticom u šlag dok se ne sjedini.


Lagano umiješajte kuhane, ohlađene jagode. Ulijte u posudu od 2 litre. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač.


Zamrznite najmanje 5 sati ili preko noći.