SS24

Na pariškim pistama nove kolekcije pričale priču o idejama nedovršenosti i bezvremenosti

Lucija Sučić

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Među proslavljenim revijama o kojima se ponajviše priča su nove kolekcije brendova Acne Studios te Dries Van Noten

Nakon New Yorka, Londona i Milana, došao je red i na Pariz za domaćinstvo u još jednom tjednu mode. Tako je pariški tjedan mode već u punom jeku, a među proslavljenim revijama o kojima se ponajviše priča su nove kolekcije brendova Acne Studios te Dries Van Noten, čiji su modeli jučer prohujali pistom i iza sebe ostavili brojne oduševljene uzvanike.


Ideja o gradilištu


Revija o kojoj se još uvijek šuška je ona brenda Acne Studios Jonnyja Johanssona.


S nedavnom kampanjom na kojoj je zaštitno lice bila poznata Kylie Jenner, Acne Studios je u Parizu predstavio novu kolekciju za proljeće/ljeto 2024. pokazujući kako izgleda njihova vizija razigranosti i futurizma kroz prizmu jednostavnih i casual kolekcija.


Scena revije podsjećala je na dekonstruiranu disko kuglu, a čitava kolekcija inspiraciju vuče od filma “Physical Evidence of a Woman” Katerine Jebb.


Od uskih haljina, kompleta i nezaobilaznog trapera, kroz kolekciju se provlačila interpretacija ideje nedovršenosti:


“Industrijsko raspoloženje ove sezone dolazi uglavnom od moje strasti prema traperu i mnogim načinima na koje možemo manipulirati ovom nevjerojatnom tkaninom. Također dolazi iz ideje o gradilištu: stvari su nedovršene, posao je u tijeku. Želio sam prenijeti ljepotu toga”, objasnio je kreativni direktor brenda Jonny Johansson, piše Hypebae.


Nadodao je da trenutnu modu vidi u zamagljenoj poziciji granica spolova, gdje striktnih etiketa više nema.
Bezvremenost sa karakterom


Još jedan proslavljeni i svjetski poznati dizajner Dries Van Noten u Parizu je predstavio svoju kolekciju za proljeće/ljeto poigravajući se s uzorcima i bojama, dodajući u priču svjetlucave i prozirne elemente.


Kolekcija je odisala momentom istraživanja kontrastnih ideja, uz miješanje formalnog i ležernog izgleda, kako bi se stvorilo nešto “spontanije i slobodnije razmišljanje”, prenosi Reuters.


Belgijski dizajner tako je predstavio elegantnu kolekciju kojom se još jednom upisao u povijest mode veoma opuštenom i ready-to-wear kolekcijom koja invocira bezvremenost uz mandatornu ekspresiju karaktera.