10 modnih pitanja

Lidija Šeatović, koja stoji iza bloga My Little Zagreb, otkriva svoja mala, modna pravila

Dijana Ljubanović

Foto: @mylittlezagreb Instagram

Foto: @mylittlezagreb Instagram

Tko još nije čuo za blog My Little Zagreb i istoimenu Instagram stranicu?Iza prekrasnih i inspirativnih priča koje brojni obožavatelji vole čitati i gledati, stoji svestrana Lidija Šeatović. Njen jednostavan, a prirodan i profinjen stil ne samo u načinu odijevanja već u svemu što radi i neposredna, laka komunikacija, lansirali su je u sam vrh najpoznatijih i najčitanijih hrvatskih blogova. A od sebe je napravila brend, pružajući i drugima primjer kako je moguće živjeti svoj san i raditi ono što voliš, samo ako se potrudiš i usudiš.


U svemu što radi, dodaje posebnu dozu šarma i klasične estetike koja uvijek ostavi lijep dojam. Zato smo Lidiju ugostili u našoj rubrici, deset modnih pitanja i porazgovarali o modi na njen, poseban i živopisan način.

Kako bi opisala svoj stil i kakvu poruku šalješ svojim modnim odabirima?


Moj stil je casual s (ponekad) dozom elegancije i/li romantike. Želim poručiti svojim pratiteljima da se osjećam ugodno, samopouzdano. Želim biti autentična. Npr. rijetko ćete me vidjeti da nosim štikle, jer ih zaista ne nosim ni u real life-u.


Gdje kupuješ odjeću, kako je biraš i što ti je pritom najvažnije?


Prije sam dosta kupovala u Zari, H&M-u, Mangu no u posljednje vrijeme počela sam više kupovati online. Nedavno sam imala suradnju s NA-KD i baš su me oduševile njihove stvari. Inače sam dosta smanjila kupovanje odjeće. Malo sam se umorila od previše krpica, tako da u posljednje vrijeme kad kupujem, gledam da su to nosivi komadi u raznim prilikama, tzv. ‘statement’ komadi – kao npr. dobra bijela košulja koju mogu kombinirati u raznim prilikama i raznim outfitima.Bez kojih 5 komada ne možeš zamisliti svoj ormar?


Traperice, bijela košulja, tenisice (više pari), dobar kaput  i dobra torba.


Smatralo se da su četiri modne prijestolnice 20. stoljeća Pariz, London, Milano i New York? Koje gradove bi izdvojila kao vrelo modne inspiracije danas? Jesu li navedeni gradovi, prema tvom mišljenju, i dalje na modnom tronu i zašto?


Mislim da jesu i vjerojatno će proći dosta vremena da ih netko skine s trona prijestolnica mode. Meni je uvijek pariška moda bila velika inspiracija, premda se divim naravno i našim susjedima Talijanima i njihovom besprijekornom stilu.Prema tvom mišljenju, tko je najtalentiraniji modni dizajner/ica svih vremena? Zašto?


Apsolutno i prije svih Coco Chanel. Njezina je moda bezvremenska. Kad je u pitanju muška moda – Giorgio Armani. Sinonim elegantnog muškarca.


Kako je počela tvoja ljubav prema modi i zainteresiranost za nju? Kako si gradila svoj stil i postala zadovoljna njime?


Oduvijek volim modu, volim pratiti modne trendove i teško mi je odoljeti im. Volim se lijepo oblačiti i uživam u tome. Stil sam kroz godine mijenjala/gradila i mislim da sam tek u posljednje vrijeme ‘pomirila’ modne trendove s onim što i meni samoj pristaje i u čemu se dobro osjećam.Najkorisniji modni savjet koji je promijenio tvoj pristup modi?


Mama mi je oduvijek govorila da nije potrebno gomilati previše stvari. Bolje je imati jednu, ali kvalitetnu stvar nego puno komada odjeće s kojima na kraju ne znaš što bi – pa stoje u ormaru. Dosta dugo mi je trebalo da shvatim da je u pravu.


Modni trend za koji se nadaš da se više neće vratiti u modu?


Tenisice na visoku petu (hahaha).Najveći modni fail koji si imala?


Ne sjećam se da sam baš imala neki fatalni fail. Ali ponekad sam znala nositi stvari koje možda na nekom modelu odlično stoje, ali meni nisu pristajali. Pomodnost nije uvijek najbolje rješenje da budeš osoba sa stilom.


Matrijal koji ne podnosiš na svojoj koži?


Ne volim baš sintetiku, elastin…