Poslastica

Maslac od badema: pripremite ga za 10 minuta, uz ovaj recept je super jednostavno

Šarlota Brnčić

Foto Pexels

Foto Pexels

Možete ga namazati na kruh ili dvopek ili njime zamijeniti tradicionalni maslacVolite li bademe ? Onda iskoristite priliku i naučite kako napraviti domaći maslac od badema.


Možete ga koristiti jednostavno kao poslasticu za mazanje na kruh ili dvopek, ali i kao zamjenu tradicionalnog maslaca u pripremi slastica i keksa ili za pripremanje rižota.


Ovdje su svi sastojci i upute koje će vam pomoći da napravite domaći maslac od badema u nekoliko minuta.
Recept je stvarno jednostavan i pristupačan svima.


Sastojci:


  • 250 gr oljuštenih badema
  • 1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 prstohvat soli (po želji)
  • 1 žličica vode (po potrebi)

Priprema: Bademe tostirajte 5 minuta na zagrijanoj tavi ili u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C. Stavite bademe u blender i miksajte dok ne dobijete brašno.


Tijekom procesa, bademi će početi otpuštati svoja prirodna ulja. Ako se smjesa lijepi za stranice blendera, žličicom je gurnite prema sredini i nastavite s miješanjem. Kako biste sve olakšali, svom pripravku dodajte 1 žličicu vode i 1 žličicu ekstra djevičanskog maslinovog ulja.


No, ako koristite snažni multipraktik, nećete morati dodavati vodu ili ulje i vaš savršeno homogeni maslac od badema bit će gotov za nekoliko minuta.


Sa običnim blenderom, s druge strane, morat ćete imati malo više strpljenja i po potrebi dodati malo ulja za bolje miješanje.


Maslac od badema možete aromatizirati prstohvatom soli, ovisno o tome koristite li ga za pripremu slatkih ili slanih jela.


Domaći maslac od badema možete čuvati u čistoj staklenoj posudi ili u posudi za hranu u hladnjaku oko tjedan dana.


S navedenim sastojcima dobit ćete oko 250 grama maslaca od badema.