Prevencija od prehlade

Kurkuma i med – moćan prirodni antibiotik

Life

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Kurkuma i med u kombinaciji stimuliraju obrambeni mehanizam, jačaju naš imunitet i štite nas od bolesti, a mogu biti korisni saveznici u liječenju respiratornih infekcija.Kurkuma i med kao lijek u kombinaciji predstavljaju moćan prirodan antibiotik, već toliko poznat da je dobio i svoj nadimak -”Zlatni med”. Kurkuma posjeduje antiupalna, antioksidativna i imunostimulirajuća svojstva te se koristi kao prevencija za karcinom. Med je vrlo poznat kao prirodni zaslađivač, ali i kao namirnica koja jača imunitet.


Kurkuma i med za imunitet u kombinaciji s ljekovitim biljem snažno djeluju na naš organizam, liječe i preveniraju od prehlade.


Kurkuma i med kao lijek u kombinaciji čine prirodni antibiotik, stoga ne oštećuju crijevnu floru. Naprotiv oni doprinose boljem radu crijeva, njihovom konzumacijom se povećava aktivnost korisne flore u crijevima.
Najbolje od svega je to što je ovaj antibiotik vrlo jednostavan za pripremu, a osim toga je i dobrog okusa. Za pripremu ovog recepta potrebni su jedna žlica kurkume i 100 grama meda. Jednu žlicu kurkume u prahu umiješajte u 100 g meda te pohranite u posudu. Pri tome koristite drvenu žlicu jer med loše reagira na metalnu.


Mješavinu kurkume i meda možete koristiti za prevenciju od prehlade, ali i za olakšavanje i liječenje simptoma. Isto tako, smjesu možete umiješati i u mlijeko ili čaj.


U slučaju da je prehlada već nastupila, zlatni med koristite: prvi dan – pola čajne žlice, svakih sat vremena; drugi dan – pola čajne žlice, svakih dva sata; treći dan – pola čajne žlice, tri do četiri puta dnevno.


Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr.