Iznimno lagan

Kolač od kokosa i kruške: jednostavan i ukusan desert gotov u trenu

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Odlično ide uz jogurt ili šalicu mlijeka, idealan za doručak.

Kolač od kokosa i kruške je lagani desert pripremljen bez dodavanja jaja i maslaca.


Odličan za doručak kada vam dosadi uobičajeni dvopek i želite ga malo promijeniti.


Sastojci:


  • 250 g jogurta od kokosa
  • 180 g smeđeg šećera
  • 250 g brašna
  • 250 ml djelomično obranog mlijeka
  • 60 ml suncokretovog ulja
  • 2 kruške
  • 1 vrećica praška za pecivo

Priprema: U zdjeli pomiješajte jogurt, šećer, ulje i miješajte da dobijete kremu.


Zatim dodavati, malo po malo, brašno i pračak za pecivo, neprestano miješajući.


Ako tijesto ostane suho – što se često zna dogoditi – dodajte malo mlijeka dok ne postane lijepo mekano.


Kruške ogulite i narežite po želji i dodajte u tijesto.


Stavite sve peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta, u kalup obložen papirom za pečenje.