Život piše čudne scenarije

Kao tinejdžerica lagala da boluje od raka i skupila milijune, a umrla je od zatajena srca u dobi od 23 godine

Life

FOTO: Unsplash

FOTO: Unsplash

Čak 400.000 funti je nestalo s računa dobrotvorne organizacije koju je osnovala za bolesnu djecu



Tadašnja 17-godišnja Meghan Bhari je lagala da boluje od raka i tako je uspjela preko humanitarne akcije skupiti milijune za navodno liječenje.


Novci su nestali, ona se nikad nije liječila od raka jer ga navodno nije ni imala. No, život često piše čudne scenarije – šest godina kasnije u dobi od 23 godine Bhari je umrla, ali ne od raka. 


Lažna organizacija za pomoć oboljelima od raka


Slučaj mlade Meghan Bhari je 2012. godine podigao medijsku prašinu u Velikoj Britaniji. Tvrdila je da boluje od zloćudnog tumora na mozgu i osnovala je organizaciju Believe in Magic kako bi pomogla drugoj djeci u borbi protiv teških bolesti. Kampanja je uskoro postala viralna, a čak je privukla pozornost britanskog premijera Davida Camerona i tada svjetski uspješnog boy benda One Direction.




Oni ne samo da su pomogli njenoj “humanitarnoj organizaciji” nego su donirali i za njeno liječenje. Navodno su u pitanju bili milijuni funti.


Britanski mediji su čak navodili kako se majka Harryja Stylesa, člana benda, popela na Kilimanjaro s ciljem skupljanja novca za djevojku. Navodno je 2015. godine sami bend donirao 120.000 funti kako bi Bhari mogla ići u Sjedinjene Američke Države na posebnu terapiju. 


Počeli sumnjati i roditelji djece koja su uistinu bila bolesna


Bhari nije bolovala od tumora na mozgu, stoga novce nije mogla trošiti na skupa liječenja. Ona je skupljene prihode trošila na privatne avione, luksuzne godišnje odmore i izlete u Disneyland.


Sve je počelo polagano izlaziti na vidjelo kada je Bhari snimljena na Queen Mary 2, zdrava i u najboljoj formi, dok je u isto vrijeme njena majka na Facebooku pisala kako je njena kćer loše i kako je njeno tijelo prošlo toliko toga što većina ljudi ne bi mogla izdržati.


No, kako Focus piše to nije bilo prvi put da je javnost počela sumnjati u priču mlade dobrotvorke.


Nestali prikupljeni novci


Navodno liječnici nikad ništa nisu našli tijekom pretraga, a u njenu priču počeli su sumnjati i roditelji čija su djeca uistinu bila bolesna, a koje je Bhari obilazila. Objasnili su britanskim medijima da jednostavno nešto u cijeloj toj priči nije štimalo. Bhari nije izgledala bolesno, a kroz priču s njom su počeli uočavati da ona zapravo ništa ne zna o liječenju raka.


S druge je pak strane Bharina majka govorila kako je njena kćer toliko loše da treba u hospicij, dok su s druge strane isplivale fotografije Bhari na kojima izgleda posve zdravo. Kasnije se doznalo da je 400.000 funti netragom nestalo s računa njene organizacije “Believe in Magic”, a račun je kasnije i zatvoren. 


Nikad se nije potvrdilo da je Bhari uistinu bolovala od raka, no ovaj slučaj je prodrmao britansku javnost. Brojne su optužbe počele padati, no Bhari se nikad nije oglasila na njih.


Umrla je u dobi od 23 godine, ali ne od raka nego navodno od zatajenja srca koje je bilo povezano s jetrom. Nestali novci nikad nisu pronađeni, a sa smrću glavne akterice, ovaj slučaj vjerojatno nikad neće doći pred britansko pravosuđe.