Summer time

Kako zadržati preplanulu put što duže?

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Savjeti kako bi preplanuli ten trajao što dužeMnogim ženama je cilj što dulje zadržati ljetni feeling kojeg često vežemo uz preplanulu put. Ako spadate u tu skupinu koja želi što duže zadržati preplanulu put, donosimo par korisnih savjeta uz pomoć kojih ćete ljeto trajati i kada prestanete ići na plažu. 


Temelje za preplanulu put stvaramo prije plaže


Prije nego krenemo “raditi na preplanuloj puti” trebamo kožu pripremiti odlazak na plažu. To znači da trebamo odraditi dobar piling kože kako bi skinuli višak mrtve kože. Zamislite to kao da krenete slikati po čistom platnu.


Važno je ne izgorjeti


Mnogi su uvjereni kako se trebamo prekomjerno sunčati te čak izbjegavaju i zaštitni faktor. To je posve krivo. Naime, ako izgorimo u jednom trenutku će se početi ljuštiti koža, a to znači da ćemo na kraju završiti s mrljama na koži. Stoga uvijek zaštita ide na prvo mjesto. Koristite zaštitni faktor i pazite da ne izgorite na suncu. 


Njega kože nakon sunčanje je ključna
Kožu nakon svakog izlaganja suncu treba dodatno nahraniti. Na tržištu postoje posebni preparati za njegu kože nakon sunčanja, ali poslužit će bilo koje hranjivije mlijeko ili losion za tijelo. Tako ćete izbjeći moguće isušivanje kože zbog čega može doći do perutanja i ljuštenja.


Ne smijete zaboraviti na piling


Možda vam se čini kao kontra savjet, no kako biste spriječili ljuštenje kože i tako i gubitak preplanulog tena i pojavu mrlja, potrebno je jednom do dva puta tjedno napraviti nježni piling kože cijelog tijela. Tako ćete se riješiti nakupljenih stanica mrtve kože te ju omekšati. Nakon pilinga nemojte zaboraviti koristiti i losion ili mlijeko za tijelo.