Must have ljetni proizvodi

Ljetna beauty rutina: Koje proizvode i zašto trebate koristiti tijekom ljeta?

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Postoje oni kozmetički proizvodi koji će spriječiti, ali i liječiti ljetne beauty katastrofeLjeto je možda bezbrižno razdoblje, no ipak skriva pojedine opasnosti koje se mogu izrazito negativno odraziti na naše zdravlje i izgled. Posebice su štetnim vanjskim utjecajima izložena koža i kosa. 


Klor, sunce, sol, vjetar – mnogi su vanjski faktori koji imaju negativan učinak na izgled kose i kože. Stoga je potrebno tijekom ljetnih mjeseci promijeniti dio svoje beauty rutine kako biste svom tijelu pružili sve što mu je potrebno. Provjerite koji su proizvodi must i kako ih koristiti. 


Kreme sa zaštitnim faktorom


Ne znamo više koliko trebamo naglašavati da nikad, ali nikad ne smijete izaći iz kuće bez kreme sa zaštitnim faktorom. Nanijeti je trebate podjednako na lice i ostatak tijela. 


After sun losioni 
Nakon svakog izlaganja suncu potrebno je nahraniti kožu. Odlično će poslužiti after sun losioni i mlijeka za tijelo koji su već postali must u ponudama brojnih kozmetičkih brendova. 


Kokosovo ulje za tijelo i kosu


Ako već niste do sada koristili kokosovo ulje, ovo je pravi trenutak. Nakon tuširanja namažite tijelo, a ulje nanesite na kosu minimalno sat vremena prije njenog pranja.


Hranjive maske za kosu


Vaša kosa je ljeti posebno izložena suncu, kloru i soli zbog čega gubi svoj sjaj. Hranjiva maska za suhu i oštećenu kosu treba postati sastavni dio svakog pranja kose.


Ako vam je kosa posebno sklona pucanju i gubitku sjaja, masku možete nanijeti na kosu prije spavanja. Na glavu samo stavite kapicu za tuširanje i ujutro ćete se probuditi (naravno, nakon što operete kosu) s mekanom i glatkom kosom. 


FOTO: Pexels
Ljeti često moramo mijenjati svoju kozmetičku torbicu i opskribiti se prije svega hranjivim proizvodima


Ulje za kosu


Pomozite svojim vrhovima hranjivim uljima za kosu. Ako imate suhu kosu ulje možete nanijeti i na ostatak vlasi. To činite na ručnikom osušenu kosu. Ulje možete nanositi na vrhove svaki dan. 


Piling za tijelo


Uvriježeno je mišljenje kako ljeti ne bismo trebali koristiti piling za tijelo ako želimo zadržati preplanulu put. Posve krivo razmišljanje. Ljeti je posebno važno redovito raditi piling kako biste se riješili mrtvih stanica kože. Pilingom ne ljuštite boju. 


Hranjivi dnevni i noćni serumi


Serumi za lice trebaju biti dio vaše svakodnevne skincare rutine. Oni su dodatak njezi i birate ih prema tome što vašoj koži nedostaje ili koje nepravilnosti/probleme želite ublažiti. Ljeti je svakako preporuka kožu dodatno nahraniti, stoga nećete pogriješiti sa serumom koji hidratizira. 


Hranjive kreme za stopala


Stopala su tijekom cijelog ljeta izložena, a to često rezultira suhim i ispucalim petama. To ne samo da ne izgleda estetski lijepo u sandalama, nego često zna biti i bolno. Navečer namažite svoja stopala hranjivom kremom, a kako biste pojačali njen efekt spavajte u čarapicama.