Besprijekoran pogled

Kako pravilno oblikovati obrve i kod kuće? Imamo nekoliko trikova

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Za lijepo oblikovane obrve potrebno je nekoliko minuta, malo spretnosti i par trikova.Budite pažljivi i uvijek ćete moći i bez odlaska kozmetičaru imati sređene obrve. Upotrijebite malu gustu četkicu kako biste ih poravnali i koncentrirajte se. Važno je da ne pretjerate, da imate dobro osvjetljenje i mirnu ruku. Izdvojili smo nekoliko jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da vam pogled uvijek izgleda besprijekorno.


Počnite s pravom pincetom


Kosa pinceta (a ne šiljasta) najbolja je za obrve, a birajte one od medicinskog nehrđajućeg čelika.


Podrazumijeva se da vam treba zrcalo i dobro osvjetljenje, ali vjerovali ili ne, najbolje je izbjegavati povećalo. Zapravo se preferira obično zrcalo, budući da se možete malo udaljiti i vidjeti cijelu sliku.
Da biste izbjegli da padnete u zamku da previše gledate u svoje obrve i ne pretjerate, jednostavno upotrijebite obično ogledalo s dobrim osvjetljenjem; vaše bi kupaonsko ogledalo, na primjer, trebalo biti dobro rješenje.


Utvrdite strukturu svojih obrva


Vaše obrve imaju glavu, luk i rep. Ukratko, glava započinje na mostu vašeg nosa, a luk bi trebao biti dvije trećine izlaza prema repu vašeg čela.


Da biste pronašli glavu obrva, okomito postavite pincetu na kost nosa, odakle bi glava trebala započeti, piše Byrdie.


FOTO/Pexels

FOTO/Pexels


Prvo započnite sa zalutalim dlačima


Ako tu i tamo imate neke zalutale dlake, uključujući male grančice na kapcima ili čelu, nemojte se uzrujavati, ovo je uobičajeno i u tome nema ništa loše! Očito je to najlakše prepoznati – “lutalice” – dlake između obrva i onih na čelu, sljepoočnici i kapcima mogu ići prve. Odatle, uzmite si vremena i nemojte žuriti s postupkom.


Primite se samih obrva – bez pretjerivanja


Nakon što nestanu očite dlačice, radite sa svojim prirodnim oblikom kako biste iskrivili svoje stvarne obrve. Važan je smjer u kojem čupate.


Povucite dlačice u smjeru rasta dlačica čvrstim, samouvjerenim povlačenjem. Ne želite lomiti dlačice, a povlačenjem u smjeru rasta dlake osiguravate da ih izvadite u korijenu. Ako niste sigurni, nemojte čupati. Ako naiđete na dlaku i vodite unutarnju bitku pripada li ona tamo ili ne, bolje odustanite i ne čupajte taj dio.


Odložite pincetu


Svi smo pomalo krivi što smo otišli predaleko kako bismo svoje obrve učinili savršeno ujednačenima.


Ako primijetite da ste zabrljali, jednostavno se zaustavite i ne pokušavajte pretjerano ispravljati pincetom. Ako ste, na primjer, pretjerali s lijevim lukom, nemojte pretjerivati ​​s desnim da biste to nadoknadili.


Ponekad nas uhvati panika kad oblikujemo vlastite obrve i pokušavamo ispraviti svoje pogreške uzimajući sve više, i više i više. Umjesto toga, jednostavno pustite da izrastu i imat ćete drugu priliku da popravite sljedeći put.