
FOTO/Pexels
Upotpunite svoje obroke ovom fantastičnom kombinacijom sastojaka.
povezane vijesti
Hladno vrijeme, miris bundeve i cimeta tako su prirodna i skladna kombinacija. Kako biste upotpunili svoj jelovnik i dodali mu nesvakidašnje zalogaje koji će učiniti ne samo da ste siti već i sretni, pokušajte napraviti svoj mini kruh od bundeve.
Uživat ćete u njegovoj hrskavoj kori i izdašnosti. Premažite ga maslacem ili drugim omiljenim namazom i unesite malo zimske čarolije u svoje obroke.
Sastojci
- Šećerni posip s cimetom (po želji)
- 1 čajna žličica (4g) granuliranog šećera
- ¼ žličice mljevenog cimeta
- Kruh od bundeve
- ½ šalice (65 g) višenamjenskog brašna
- ¼ žličice sode bikarbone
- ¼ žličice soli
- 1 žličica začina za pitu od bundeve
- ½ šalice (100 g) granuliranog šećera
- ¼ šalice (61 g) pirea od bundeve
- 1 veliko jaje
- 2 žlice biljnog ulja
- 1 žlica mlijeka u bilo kojem postotku
Upute
Zagrijte pećnicu na 250°C. Lagano namastite mini kalup za kruh i obložite ga papirom za pečenje.
Preljev sa šećerom od cimeta
U maloj posudi pomiješajte šećer i cimet. Staviti na stranu.
Kruh od bundeve
U srednjoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol i začin za pitu od bundeve. Staviti na stranu. U srednjoj posudi umutite šećer, pire od bundeve, jaje, biljno ulje i mlijeko. Ulijte smjesu brašna u mokre sastojke i miješajte drvenom kuhačom dok se ne pomiješa. Prebacite tijesto u pripremljenu tepsiju.
Po vrhu tijesta pospite cimet i šećer.
Pecite 32 do 38 minuta, dok čačkalica umetnuta u središte štruce ne izađe čista i dok se vrh kruha lagano ne pritisne.
Ohladite u tavi dok se ne ohladi dovoljno za rukovanje, a zatim prebacite na rešetku za hlađenje. Ohladite još 10 minuta, poslužite i uživajte.
Napomene
Svaka mini tepsija bi trebala funkcionirati, samo pazite da ne napunite kalup više od ⅔ kako se ne bi prelila u pećnici.
Začin za bundevu možete zamijeniti s ⅛ žličice mljevenog cimeta, ⅛ žličice mljevenog muškatnog oraščića, izdašnim prstohvatom mljevenih klinčića i izdašnim prstohvatom mljevenog đumbira.
Čuvajte kruh čvrsto zamotan na sobnoj temperaturi do 3 dana.