Top tri razloga za svađu

Jedna studija pokazala oko čega se parovi najčešće svađaju. Provjerite spadate li u prosjek

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Tri su glavna razloga zbog kojih se većina parova svađa. Imate li i vi istih problema?Ne postoji ljubavni odnos u kojem se partneri ne svađaju, bilo da je zbog financija, obitelji ili neurednosti. Svaki par ima svoje boljke oko kojih se najčešće prepire. Online dating servis Elite Partner je htio doznati oko čega se zapravo parovi najčešće svađaju. 


Povodom toga je ispitao čak 13.019 korisnika te otkrio da postoje tri najčešća razloga zbog kojih se ljubavni parovi svađaju. Jeste li i vi krivi za jedan od njih?


Neurednost


Uvijek je bila i uvijek će ostati jedna od glavnih razloga brojnih svađa – neurednost. Tko se više brine, a tko manje, tko više čisti, a tko manje, tko ne skuplja stvari za sobom… Sve to su razlozi svakodnevnih svađa. 38 % muškaraca i 47 % žena navodi ovo kao najčešći uzrok svađa. 


Pretjerano korištenja mobitela, tableta, računala…
Koliko puta vam se dogodilo da ste napokon izašli na spoj sa svojim partnerom, a da je on proveo većinu vremena surfajući na mobitelu?


Ili da ne možete zajedno provesti jednu večer, a da netko od vas nije uz računalo ili tablet? Istraživanje je pokazalo da ovo iritira podjednako i muškarce i žene. 25 % ispitanika je navelo upravo manjak pažnje zbog korištenja dotičnih uređaja kao čest razlog izbivanja svađa. 


Kašnjenje i financije


Treće mjesto dijele dva problema- kašnjenje i financije. Podjednako je 20% ispitanika navelo nepoštivanje dogovora, odnosno konstantno kašnjenje te problemi s financijama kao uzročnike brojnih svađa. 


Često je uvriježeno mišljenje kao, primjerice, obitelj zna biti povod za svađe, tek 13% ispitanika je navelo to kao problem u odnosu. Samo 11% ispitanika je navelo kako do nesuglasica dolazi zbog problema u spavaćoj sobi. 


Istraživanje je također pokazalo jednu zanimljivu činjenicu. Htjeli su istražiti kada se parovi najčešće svađaju, odnosno koliko se mijenjaju svađe tijekom godina.


Tako su rezultati pokazali da nakon prvotne zaljubljenosti najčešće do svađa dolazi tijekom druge do treće godine veze. To objašnjavaju činjenicom da su prvi leptirići popustili. Studija je potvrdila daje krizna sedma godina i to većinom zbog velikih životnih promjena, kao što su proširenje obitelji, odgoj i financijski problemi.