Helene Sula

Influencerica objavila stvari koje je naučila u Hrvatskoj: ‘To je poput smrtne kazne!’

Sanda Milinković

Foto: iStock ilustracija

Foto: iStock ilustracija

Sula je na društvenim mrežama poznata pod profilom "Helene in Between", a njezine brojne objave s putovanja prati skoro pola milijuna korisnika.

“Obožavam Hrvatsku! Ovo mi je četvrti put da sam ovdje i planiram se stalno vraćati!! Također, svjesna sam da u ove stvari ne vjeruje baš svaka osoba u Hrvatskoj”, napisala je putoholičarka i influencerica Helene Sula na svom Instagram profilu uz objavu videa pod naslovom “Stvari koje sam naučila u Hrvatskoj”.


Sula je na društvenim mrežama poznata pod profilom “Helene in Between”, a njezine brojne objave s putovanja prati skoro pola milijuna korisnika Instagrama.


Danas živi u Dallasu, a nije ni sanjala o tome da će biti blogerica na puno radno vrijeme pa sada s pratiteljima dijeli iskustva s putovanja, savjete kako što bolje iskoristiti put, ali i strategije za uspješne profile na društvenim mrežama.


Što je sve naučila?


U videu o Hrvatskoj, Sule je otkrila da je naučila stvari poput one da se s mokrom kosom ne izlazi van, zaključila da Hrvati “uvijek imaju razloga za slavlje”, ali i da uvijek stavljaju majicu u hlače da ne bi prehladili bubrege.


U nastavku smo izvukli ključne stvari koje je naučila.


  1. Razboljet ćete se ako pustite kosu da vam se suši na zraku. Nikada nemojte izaći s mokrom kosom.
  2. Uvijek obujte papuče. Kada dođete nekome u goste, izujte se i obujte papuče. Nemojte biti u čarapama i nemojte biti bosi. Praktički, to je poput smrtne kazne.
  3. Hrvati priređuju slavlje za gotovo sve. Naravno, za normalne stvari poput rođendana ili za blagdane, ali i ako stave krov na kuću, napravit će tulum.
  4. Većina Hrvata stavlja majicu u hlače da zaštiti bubrege.
  5. Ako odete nešto pojesti s lokalcima, platit će večeru. Pustite ih da plate jer imaju osjećaj da je njihova dužnost kao domaćina to učiniti. Ali, ako slavite rođendan – onda vi plaćate!
  6. Rakija je njihov domaći napitak koji popravlja sve.
  7. U Istri imaju najbolje maslinovo ulje na svijetu.
  8. More je nevjerojatno bistro. Mislim da Hrvatska ima najljepše plaže na svijetu.