Čisti užitak

Hit recept kojeg morate isprobati! Čokoladni tartufi od gina i limete

Sanda Milinković

Foto: iStock

Foto: iStock

Priprema je vrlo jednostavna.



S obzirom na to koliko je gin popularan, ne čudi nas da su među najpopularnijim ljetnim receptima uvijek varijante s ovim omiljenim pićem. Još kada se u priču ubaci čokolada, dobijete savršeni desert kojem limeta dodaje dozu osvježenja u vrućim i sparnim ljetnim danima.


Čokoladni tartufi od gina i limete


Postupak pripreme ovog deserta traje do pola sata, a kada završite s oblikovanjem tartufa, najbolje ih je pustiti da se preko noći stisnu u hladnjaku.


Sastojci


  • 100 g tamne čokolade koju ćete razlomiti na komadiće
  • 2 čajne žličice slatkog vrhnja
  • 50 g neslanog maslaca kojeg ćete isjeckati na malene komade
  • 2 čajne žličice gina
  • polovica limete – samo sok
  • kakao


Priprema


Rastopite čokoladu i vrhnje na laganoj vatri, po mogućnosti u posudi koju ćete staviti iznad lonca s vodom koja kuha. Nježno miješajte dok se čokolada ne otopi.


Dodajte komadiće maslaca i promiješajte tek toliko da se uvjerite kako se maslac stopio s čokoladom. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu koja bi trebala biti glatka.


Zatim dodajte gin te sok limete. Sve zajedno miješajte dok se ne sjedini i spremite u posudu koju možete dobro zatvoriti. Ostavite u hladnjaku preko noći da se stvrdne.


Nakon što se smjesa stisnula, čajnom žlicom odvajate dio od smjese i “rolajte” u kuglice. Posložite na tanjur s papirom za pečenje (da izbjegnete lijepljenje) i ostavite da se hladi bar sat vremena, savjetuje BBC.


Nakon toga, “uvaljajte” tartufe u kakao. I uživajte!