‘Trs je naš’: Otvoren WineRI 2019., posjetitelji mogu kušati 250 vina iz regije

Hina

Foto Facebook WineRi

Foto Facebook WineRi

Festival se održava u petak i subotu, i to pod sloganom »Trs je naš!«, a okupio je gotovo sve proizvođače autohtonih sorti Kvarnera i druge vinareRIJEKA Treći međunarodni eno-gastro festival WineRi 2019., na kojemu izlaže 68 izlagača, a posjetitelji mogu kušati više od 250 vina iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, otvoren je u petak u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.


Festival se održava u petak i subotu, i to pod sloganom »Trs je naš!«, a okupio je gotovo sve proizvođače autohtonih sorti Kvarnera i druge vinare.


Uz njih, na festivalu izlažu i proizvođači likera i rakija, proizvođači čokolada i slastica, maslinovog ulja, meda, likera i rakija, pršuta i ostalih suhomesnatih proizvoda, sira i proizvoda od mlijeka te udruge proizvođača, a bit će održano i više stručnih radionica.
Festival i ove godine ima humanitarni karakter, jer će svi izlagači donirati svoje proizvode, koje će posjetitelji moći kupiti za simboličan iznos, a prikupljeni će se novac donirati pazinskoj udruzi »Hoću – mogu«, za rad s djecom s posebnim potrebama.


WineRi organiziraju agencija ‘aha marketing’ i županijski Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj, a pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica, Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke i drugi.