Foto Istock
Ovu ukusnu salatu možete poslužiti uz zapečeni kruh ili kao prilog mesu s roštilja
Toplo-hladna salata bit će gotova za 10 minuta i dobro je rješenje za one koji nemaju vremena. Može biti i odličan prilog mesu s roštilja, a nakon što je kušaju, vaši će prijatelji sigurno tražiti recept.
Sastojci za 2 osobe: 1 režanj češnjaka, 1 srednje velika tikvica, 2 rajčice, 200 g feta sira, maslinovo ulje, svježi bosiljak, sol, papar, prstohvat sušenog origana
Priprema: Češnjak narezati na ploškice, tikvicu narezati na kockice, rajčice prepoloviti i ukloniti im sjemenke, a potom ih narezati na veće kocke. Feta sir također narezati na kockice.
Na neprijanjajućoj tavi zagrijati malo maslinova ulja, ubaciti češnjak i čim počinje puštati miris, ubaciti tikvice. Pržiti ih nekoliko minuta i samo malo posoliti i začiniti origanom. Tikvice s češnjakom prebaciti u posudu za salatu i pomiješati s feta sirom. U tavu odmah ubaciti rajčice i kratko ih zagrijati te dodati mješavini tikvica i feta sira. Začiniti maslinovim uljem, paprom i ručno trganim svježim bosiljkom. Dobro promiješati i poslužiti uz zapečeni kruh ili kao prilog mesu s roštilja.