Domaća pizza

Tijesto za pizzu vam ne ispada dobro? Jamie Oliver ima savršen recept za njega

P. N.

Foto Pixabay

Foto PixabayDomaća pizza zasigurno je jedno od najdražih obroka mnogih ljudi, ne samo zbog odličnog okusa, već i brze pripreme. Za samo 15-ak minuta možete spremiti sve sastojke potrebne za ovaj obrok, ali je jedan dio mnogima često zahtjevan kod pripreme pizze. Tijesto nije toliko lagano napraviti koliko se ono čini, a ono je zapravo najvažniji dio svake pizze. Zbog toga Jamie Oliver donosi recept za tijesto s kojime će pizza uvijek ispasti sočno, hrskavo i jednostavno – savršeno. 


Sastojci (2 veće ili 3 srednje pizze):


250g glatkog brašna + 250g oštrog brašna


prstohvat soli
1 suhi kvasac (7g) ili pola svježeg kvasca (oko 20g)


4 žlice ulja, preporuča se maslinovo ulje


1 žličica šećera


Priprema: 


Umiješajte brašno i sol u jednoj zdjeli. U čaši tople (ne vrele) vode umiješajte kvasac i šećer te ostavite otprilike 5 minuta da se kvasac digne. Zatim to ubacite u zdjelu s brašnom i soli, dodajte još 300ml vode i ulje te miješajte rukama dok ne dobijete savršeno glatko tijesto. 


Smjestite tijesto u veliku zdjelu, pospite ga brašnom i prekrijte zdjelu s krpom. Stavite zdjelu na toplo mjesto i čekajte otprilike sat vremena da se tijesto digne. 


Nakon što je prošlo sat vremena, izvadite tijesto i “gnječite” ga rukama kako biste izbacili zrak iz njega. Tijesto odmah možete iskoristiti ili ga umotati u foliju i staviti u hladnjak.