Gastronomska čuda

Predstavljen novi jelovnik kultnog zagrebačkog gastro odredišta

Siniša Pavić

Meso i jaja su s hrvatskih farmi, povrće s hrvatskih OPG-ova

Meso i jaja su s hrvatskih farmi, povrće s hrvatskih OPG-ova

Novi jelovnik Pivane 'potpisuju' chef kuhinje Pivane Marko Jovanović, gastronomski stručnjak Željko Šatović Gula te poznati akademski slikar i ilustrator Danilo DučakSvakim danom zagrebačka gastro scena sve više napreduje! Bitka za čim boljom promocijom svakojakih gastronomskih čuda  svakim je danom, na radost gurmana iz zemlje i inozemstva, sve žešća. Da je tome tako potvrdilo se i u srijedu kada je u Pivani, popularnom okupljalištu pivskih i gurmanskih znalaca, predstavljan novi jelovnik kojeg ‘potpisuju’ chef kuhinje Pivane Marko Jovanović, gastronomski stručnjak Željko Šatović Gula te poznati akademski slikar i ilustrator Danilo Dučak.


Nije pri tom na odmet podsjetiti da su Dučak i Šatović Gula autori prve hrvatska “Male pivske kuharice” u kojoj su demistificirali mnoge predrasude o pivu i istaknuli njegov potencijal u gastronomiji.

Sladokuscima će ipak najbitnije biti saznanje da su na jelovniku, među ostalim, ljuti gulaš od divljači, ljute kobasice, burger Pub Style, kobasice na metre, salata od puretine i teletine. Dakako da su autori jela sparili sa svježim, nepasteriziranim i nefiltriranim pivom Grif istoimene mikropivovare koja posluje u sklopu K pivovari. Tina Puhalo Grladinović, direktorica kompanije K Pivovari, u okviru koje posluje Pivana, istaknula je kako se inzistiralo na kvaliteti cjelokupne ponude.Meso i jaja su s hrvatskih farmi, povrće s hrvatskih OPG-ova. Nakana je, kako je kazala, biti broj jedan na zagrebačkoj gastro-pub sceni. No, neće se ovo događanje pamtiti samo po novom jelavniku, kojeg krasi izrada od pivskog papira i dizajn što ga potpisuje Sanja Kirinić. Valja s veseljem notirati da je cijelo događanje, uz stručni osvrt, vodila glavna urednica gastro časopisa Mrvica Željka Klemenčić, puku znana i kao stalna članica stručnog žirija RTL-ova kulinarskog showa 321 – Kuhaj. Izbivala je sa scene zbog porodiljnog dopusta, pa se vratila u svom ponajboljem izdanju.