Klasik među kolačima

Obožavate tiramisu? Onda će vas ovaj s jabukama oduševiti!

P. N.

FOTO/Pixabay

FOTO/Pixabay

Omiljeni desert dobiva novo ruho uz jabuku.



Tiramisu je klasik među kolačima, a dašak proljeća ćete u ovaj recept unijeti uz pomoć jabuka. 


Sastojci


500 g jabuka


3 jušne žlice smeđeg šećera




60 g šećera u prahu


Sok jednog limuna


1 vanilin šećer


250 g mascarpone sira


500 g svježeg sira


35 ml mlijeka


2 jušna žlica amaretta


50 ml sok od jabuke


200 g piškota


2 jušne žlice kakao praha


1 čajna žlica cimeta


Priprema


Operite, ogulite i očistite jabuke. Razrežite jabuke na komadiće te ih s limunovim sokom, smeđim šećerom i 35 ml vode dodajte u lončić i prokuhajte. Uz konstantno miješajte ostavite na laganoj vatri da se kuha oko 10 minuta. 


Pomiješajte mascarpone, svježi sir, mlijeko, vanilin šećer i šećer u prahu u kremastu smjesu. 


Pomiješajte sok od jabuka i amaretto.


U kalup dodajte red piškota, red mješavine soka od jabuke i amaretta te na kraju kompot od jabuka. Na kraju dodajte mješavinu sira. 


Ponovite isti redoslijed još jedom.


Na kraju pospite mješavinu cimeta i kakao praha i tiramisu ostavite minimalno dva sata u hladnjak.