Koktel s okusom ljeta

Mojito od jagoda: Nova, svježa verzija popularnog koktela u koju ćete se zaljubiti

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Sastojci ovog klasičnog Mojito recepta su vrlo jednostavni i ukusni, lako ćete ga pripremiti, a užitak koji će vam pružiti je nemjerljiv.Mojito od jagode, zabavni zaokret klasičnog kubanskog koktela, osvježavajuća je mješavina jagoda, ruma, meda, svježeg soka od limete, metvice i sode. Saznajte kako napraviti ovaj 5-minutni mojito s jagodama i uživajte cijelo ljeto!


Bez obzira volite li klasični rum koktel ili tražite nešto lagano i ukusno, ovo je koktel za vas! Sastojci ovog klasičnog Mojito recepta su vrlo jednostavni i ukusni, lako ćete ga pripremiti, a užitak koji će vam pružiti je nemjerljiv.


Otkrijte trikove uz koje će vaš koktel biti fantastičan


Rum. Bijeli rum je tradicionalni sastojak za koktele i odlično se sljubljuje s drugim pićima i okusima. Naravno, koristi se i u klasičnom Mojito receptu, a u ovoj voćnoj kombinaciji, idealna je baza.
Svježa menta. Unijet će osvježavajuću aromu i miris koji obogaćuje svaku gastro kombinaciju, a koktel će učiniti pravom ljetnom poslasticom.


Jagode. Ono što je najvažnije u ovom mojito receptu, nekoliko slatkih jagoda, dodaje savršenu količinu slatkoće (i izgledaju super lijepo!)


Šećer. Tradicionalno su se Mojitosi pravili sa sokom od šećerne trske. No, nije jednostavno doći do ovog sastojka. Bijeli granulirani šećer ili med djeluju jednako dobro.


Soda. Nezaslađena mjehurićasta voda koja će se dodavati u svaku čašu unijet će iskričavost i razigranost u čašu.


Led. Što je koktel bez hladnog dodira ledenih kristalića koji dodatno ističu posebnost okusa i osvježavaju svakim novim gutljajem.


Mojito-od-jagode

FOTO/Unsplash


Korisni alati i oprema


Koktel Muddler. Teoretski, možete upotrijebiti žlicu, ali muddler čini razliku.


Slamke. Trenutno su vrlo popularne slamke od bambusa, metala i stakla koje se mogu ponovo upotrijebiti i ne zagađuju okoliš.


Mojito-s-jagodama

FOTO/Pexels


Kako napraviti Mojito od jagoda


Započnite dodavanjem 8-10 listova mente. Trebat će vam čaša koja iznosi otprilike 12-14 unci (do 4 dcl). Dodajte dvije kriške limete (1/4 limete) i sjeckane jagode. Vrlo nježno gnječite mentu, šećer i jagode. Svaku čašu napunite ledom.


Na kraju, sipajte rum izravno preko leda i dopunite ga sa sodom. Lagano promiješajte samo da se stope okusi i po želji ukrasite šećerom i svježim grančicama mente.


Sastojci


  • 8 svježih listova mente
  • 1/2 limete, plus još za posluživanje
  • 2 velike jagode – nasjeckane
  • 2 žličice granuliranog šećera ili meda
  • led
  • 59 ml bijelog ruma
  • soda
Mojito-od-jagoda

FOTO/Pexels


Upute


U čašu dodajte listove mente, dvije kriške limete i jagode. Upotrijebite muddler kako biste nježno izmiješali sastojke. (ali ne previše jer ne želite razdvojiti lišće metvice).


U čašu dodajte dvije preostale kriške limete i šećer. Lagano promućkajte kako bi se oslobodio sok limete, pazeći na listove mente.


Napunite čašu ledom i prelijte rum direktno preko leda. Svaku čašu napunite sodom i miješajte samo da se sjedini. Poslužite ga ukrašenoga grančicom svježe metvice, limete, jagoda i šećera. Uživajte!