Motovun

Ministar Cappelli otvorio 10. festivala terana i tartufa

Hina

Foto Ministarstvo turizma

Foto Ministarstvo turizmaMOTOVUN Ministar turizma Gari Cappelli u subotu je u Motovunu otvorio festival terana i tartufa koji se ove godine održava jubilarnu 10. godinu zaredom.


“Izrazito sam zadovoljan danas viđenim načinom prezentacije i promocije gastronomskih proizvoda i iskustva isprepletenih kroz stoljetnu tradiciju tartufarenja i proizvodnju terana u Istri. Primjer je ovo međusobnog povezivanja različitih elemenata ponude u ‘iskustvo’ ili ‘priču’ što pridonosi podizanju razine konkurentnosti i jačoj sprezi između poljoprivrede i turističke i ugostiteljske djelatnosti”, istaknuo je ministar Cappelli.


Svim stanovnicima, turističkim djelatnicima i vinarima iz Motovuna čestitao je na ulasku u finale izbora za najbolju europsku destinaciju kulturnog turizma u kategoriji vinskog turizma.
Dokaz je to, naveo je Cappelli “da zajedničkim promišljenim djelovanjem na području posebnih oblika turističke ponude možemo biti prepoznati i priznati na svjetskoj eno-gastronomskoj i turističkoj sceni”.


Jubilarni 10. Festival terana i tartufa jednodnevna je izložba i javna degustacija koja na jednom mjestu okuplja istarske vinare proizvođače terana i predstavlja gastronomski doživljaj upotpunjen jelima od tartufa s naglaskom na ona koja se najbolje sljubljuju s teranom. Osim proizvoda na bazi terana i tartufa, na festivalu svoje proizvode nude izlagači meda, maslinovog ulja, suhomesnatih proizvoda, čokolade, sira, voća i raznih slastica na bazi terana ili tartufa.


Uoči otvaranju festivala, ministar Cappelli sa suradnicima sastao se s načelnikom općine Motovun Tomislavom Pahovićem i suradnicima s kojima je razgovarao o rezultatima ovogodišnje turističke sezone te o planovima za budući turistički razvoj općine Motovun.