Čokoladni cheesecake

Isprobajte recept koji spaja omiljenu slastice – čokoladu i cheesecake i uljepšajte si duga popodneva

P. N.

Čokoladni cheesecake

Čokoladni cheesecake

Čokolada i cheesecake je slasna kombinacija koja će oduševiti ukućane



Čokolada je univeralna slastica koju baš svatko obožava. Idealna je u svim kombinacijama, s orašastim plodovima, voćem ili raznim drugim dodacima.


S druge strane, cheesecake je jedan od najpopularnijih kolača. Gotovo je nemoguće zamisliti bilo kakvu svečanost ili slavlje bez kriške sočnog cheesecakea.


Bilo u kombinaciji sa šumskim plodovima, agrumima ili bez ikakvih dodataka, samo sa sirom i hrskavom podlogom od keksa, cheesecake je zalogaj koji će svakoga obradovati.




Sada kada imate dovoljno vremena posvetiti se domaćim slasticama, vrijeme je poboljšati sebi i svojim ukućanim raspoloženje i pripremiti cheesecake od čokolade.


Neobičan spoj koji savršeno funkcionira, skratit će duga kućna popodneva i unijeti malo vedrine u svakodnevicu.



Recept za slasni cheesecake u domaćem izdanju


Sastojci:


Kora :


24 (269 g) čokoladnih keksića (npr. Oreos)


1/4 šalice (28 g) šećera


4 žlice (57g) rastopljenog maslaca 


Nadjev:


1/2 šalice (113g) mlijeka


2 šalice (340 g) poluslatkog ili gorkog čokoladnog čipsa


1 žličica espresso praha


24 unce (680 g) krem ​​sira, sobne temperature


1 šalica (198 g)  šećera


4 velika jaja


1 čajna žličica ekstrakta vanilije


2 žlice (14 g) brašna


Upute:


Zagrijte pećnicu na 190 ° C. Lagano namažite kalup za tortu


Kora: Keksiće zdrobite, meljite ili na neki drugi način usitnite, zajedno sa šećerom. Po želji ostavite oko žlice mrvica kako biste ukrasili kolač.


Dodajte rastopljeni maslac, kratko obradivši ili miješajući ga dok se smjesa ne rasporedi ravnomjerno.


Vlažne mrvice pritisnite na dno i dijelom prekrijte stranice kalupa. Stavite posudu na lim za pečenje. Pecite koru 15 minuta. Izvadite je iz pećnice i ostavite aa strane dok pravite nadjev. Smanjite toplinu pećnice na 150 ° C.


Nadjev: Pomiješajte mlijeko i čokoladni čips u maloj posudi za umake, mikrovalnoj pećnici ili velikoj šalici. Zagrijte, često miješajući, dok se čips ne rastopi, a smjesa ne postane glatka. Maknite s vatre, umiješajte espresso u prahu i smjesu ostavite na stranu.


U velikoj zdjeli za miješanje umutite krem ​​sir i šećer na maloj brzini, dok se temeljito ne sjedine.  


Dodajte jedno po jedno jaje, miješajući da se sjedini smjesa. Umiješajte vaniliju, pa brašno.


Dodajte smjesu čokolade i mlijeka, miješajući polako dok se temeljito ne sjedini. U posudu izlijte smjesu po kori.


Stavite tavu na lim za pečenje; to će olakšati sigurno vađenje torte i iz pećnice. Pecite kolač 45 do 50 minuta. 


Isključite pećnicu, otvorite vrata nekoliko centimetara i ostavite da se torta hladi u pećnici 1 sat.


Izvadite tortu iz pećnice i stavite je na stalak da se dovrši hlađenje.


Kad se potpuno ohladi, pokrijte tortu i u hladnjaku je spremna za posluživanje. Tortu ukrasite čokoladnim mrvicama, po želji. Poslužite ga u malim kriškama, sa šlagom i bobičastim voćem ili preljevom od čokolade.