Big Bottles Night

Deni Srdoč i Suwi Zlatić u Nebu pripremaju jedinstveni wine gastro event: kušajte vina koja je gotovo nemoguće kupiti

Life

Foto: PR

Foto: PR

Na večeri će premijerno biti serviran i novi ljetni Nebo meni

Deni Srdoč, najmlađi nositelj Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj, u suradnji sa Suwi Zlatićem, najboljim austrijskim sommelierom, priprema jedinstveni wine gastro event u Nebo Restaurant & Lounge u sklopu Hilton Rijeka Costabella.



Jedinstveni bon vivant događaj uparivanja rijetkih vrhunskih vina točenih isključivo iz boca velikih zapremnina i autorskih jela Denija Srdoča održat će se u subotu 27.5.2023. s početkom u 19 sati, u jedinom riječkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom.


Autorska večera Denija Srdoča odražavat će njegov stil kuhanja; kombinaciju moderne s tradicionalnim elementima. Na večeri će premijerno biti serviran novi ljetni Nebo meni.


Srdoč gastronomiju doživljava kao globalnu umjetničku formu nadahnutu njegovom svakodnevicom i putovanjima tokom kojih istražuje povezanosti lokalnih i globalnih elemenata u svakoj kuhinji, što je utkano u svako njegovo jelo. Kako bi svoje goste usmjerio prema otkrivanju hrvatske kao gastro destinacije, Srdoč pažljivo odabire sastojke hrvatskih farmera i proizvođača koji se podudaraju s njegovim filozofijama “od farme do stola” i “zero food waste”.





Suwi Zlatić jedan je od najboljih europskih sommeliera, ambasador je Champagne vina i prvi europski sake majstor. Nositelj je brojnih titula, prvak Austrije u sommelierstvu ukupno sedam godina finalno s 2022.godinom, Sake Sommelier Professional Educator SSA, europski prvak za Champagne 2015. i 2016. godine te Rolling pin sommelier of the Year 2018.



Osvajač je prvenstva sommeliera u Švedskoj i Portugalu, bio je treće plasiran na interkontinentalnom Euro-afričkom sommelierskom prvenstvu 2022.godine, dok je na svijetu plasiran među prvih deset sommeliera na natjecanju 2023 godine. Odabir boca koje će prezentirati gostima na večeri u Nebu njegov je izbor osobnih favorita. Svaka od ovih etiketa jedna je od posljednjih velikih boca izravno iz podruma velikih vinskih kuća. Radi se o vinima koje je gotovo nemoguće kupiti, a još teže zaboraviti.


Osim iznimnih vina goste očekuje i posebna poslastica; sake tasting i “flight tasting” svjetskih vina nedostupnih na tržištu koja će se održati između sljedova i još pokoje iznenađenje. Suradnja ove dvojice velikana gastro scene lani bila je apsolutni hedonistički spektakl i privukla je velik broj gastro entuzijasta, stoga preporučujemo da rezervirate svoje mjesto dok ih još ima!


Wine list

Champagne Louis Roederer Collection, Francuska, NV
Joh.Jos.Prum Wehelener Sonnenuhr Spatlese, Njemačka 1,5L 2017
Dürnberg Ortolan Prestige, Austrija 3L 2019
Benjamin Leroux, Meursault, Francuska 1,5L 2020
Tinto Pesquera Reserva, Španjolska 1,5 L 2016
Chateau Gran Village Bordeaux, Francuska 6 L 2011
Johann Heinrich, Tre Grazie, Austrija 1,5 L 2009
Dobravac Simfonija, Hrvatska 1,5 L 2009
Sake Choya Yuzu, Japan


Cijena večere iznosi 195 eura po osobi.