Savršenstvo!

Bruschetta s avokadom kao savršeni zalogaj za kraj vrućeg dana

S.M.

Foto: iStock

Foto: iStock

Trebat će vam minijaturni blender za spravljanje tapenade



Jednostavno, brzo i ukusno. To bi bio najbolji opis bruschetta s avokadom koja će svojim okusom savršeno zaokružiti vrući ljetni dan.


Za recept će vam trebati minijaturni blender u kojem ćete izraditi tepenadu ili jednostavno, kupite namaz od maslina.


SASTOJCI ZA TAPENADU




70 g crnih maslina
3 čajne žlice salse
1čajna žlica meda
1½ čajne žlice bijelog octa


SASTOJCI ZA BRUSCHETTE


2 čajne žlice maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
6 tankih kriški ciabatte
1 čajna žlica svježeg limunovog soka
1 narezani avokado
2 narezane rajčice
1 manji stručak bosiljka (samo lišće)
200 g mozzarelle (na komadiće)
crni papar


PRIPREMA


Za tapenadu sve sastojke stavite u blender i miksajte dok se smjesa ne pretvori u gustu pastu. Začinite po želji i ostavite sa strane.


Zagrijte tavu.


U posudi pomiješajte ulje i češnjak pa time namažite ciabattu i zatim je prepržite (otprilike dvije minute) na vrućoj tavi dok ne postane smeđa i hrskava.


Uklonite s “vatre” i preko kriški ciabatte namažite tapenadu.


Istisnite limun preko avokada kojeg ćete zatim posložiti na kriške kruha. Zatim složite komadiće rajčice, bosiljka i mozzarelle.


Začinite po želji.


Prije serviranja pokapajte s malo maslinovog ulja i ukrasite čitavim listićima bosiljka.