Spremni za večeras

Alkohol zaista deblja, ali ne i uz ove trikove

Mija Dropuljić

Umjerenost na prvom mjestuŽelite li malo smršavjeti, ali ne želite propustiti čašu vina navečer ili ukusni koktel tijekom vikenda? Onda imamo dobre vijesti.


Čaša na dan


Američko istraživanje pokazalo je kako bi jedna čaša alkohola dnevno trebala biti granica za žene koje žele izbjeći debljanje, dok je muškarcima dopušteno popiti dvije čaše dnevno. Sve iznad toga vjerojatnije će rezultirati debljanjem.


Niskokalorijska pića


Naravno, čaša vina ima manje kalorija i manje šećera od mješavine votke i kole. Stoga posebno slatke miješane napitke svakako zamijenite onima manje slatkim.
Rum, viski, votka i tekila imaju oko 100 kalorija na 50 ml. Vino sadrži oko 125 kalorija na 50 ml. Nije to sve tako tragično, važno je s čime kombinirate pića i koktele.


Na primjer, zamijenite juice votku s votka sodom (umjesto soka od naranče, pomiješajte votku s mineralnom vodom i svježim limunom).Bez teških koktela


Volite li pina coladu? Mi također! No, nažalost, ovaj voćni koktel s gotovo 400 kalorija jedan je od najkaloričnijih. Umjesto toga, odlučite se za koktele na bazi vode umjesto mlijeka ili vrhnja. Ako se ne želite odreći okusa kokosa, preporučujemo kokosovo mlijeko bez šećera koje možete pronaći u većim trgovinama.


Ne pijte na prazan želudac


Preskočili ste večeru i odlučili ipak popiti još jednu rundu? To svakako nije dobra ideja! Istraživanja su pokazala da alkohol na prazan želudac ne samo da vas puno brže opija, već izaziva i želju za hranom. Umjesto toga, prije pijenja biste trebali pojesti obrok bogat vlaknima i proteinima kako biste stabilizirali razinu šećera u krvi. Tako nema mamurluka, a i nema nepoželjnog sakupljanja kilograma.  Pijte polako


 “Teče kao voda” je izreka koju ljudi vole reći kada je piće odličnog okusa, ali i kada alkoholno piće nema jak okus alkohola. Ovakva pića savršena su za sve koji baš i ne vole okus alkohola, ali ne i za one koji žele smršavjeti. Jer tada postoji veliki rizik da ćete naručiti drugu, treću i četvrtu čašu. Stoga se odlučite za piće koje se polako pijucka i guštajte u njegovom okusu, primjerice martini ili čaša viskija.