Planiranje

4 genijalna savjeta za postavljanje ciljeva, izravno od influencer(ic)a

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Prema podacima s Pinteresta, kolovoz je pokazao porast pretraživanja trikova za planiranje i organizacijuKad vikend završi, osjećaj povratka u stvarnost preplavljuje zrak – isti osjećaj zbog kojeg želite kupiti školski pribor unatoč tome što ste diplomirali prije mnogo godina. No, čak i ako se ne vraćate baš u školu, jesen je najbolji trenutak za organizaciju.


Ako niste upoznati, Pinterest je riznica svih vrsta inspiracija, a to uključuje mnoštvo kreativnih trikova, citata i uputa usmjerenih na postavljanje ciljeva i pripremu vašeg prostora (i uma!) za novi početak.


Kako se ispostavilo, nova godina nije jedino vrijeme za donošenje odluka: prema podacima s Pinteresta, kolovoz je pokazao porast pretraživanja trikova za planiranje i organizaciju, kao i potragu za sadržajem koji se odnosi na “ciljeve”, “Proračunavanje” i “pozitivnost” – sve u ime rasta produktivnosti.


Pinterest savjeti za postavljanje ciljeva
Skupite svoje alate za uspjeh


Za profesionalnu atletičarku Domonique Panton prikupljanje korisnih iglica služi kao koristan izvor. “Volim stvarati različite ploče na kojima spremam iglice koje se odnose na moje ciljeve”, kaže ona. Trenutno Panton radi na povećanju svoje fleksibilnosti. “Imam ploču na koju pričvršćujem različita istezanja, vježbe, video zapise o tijeku joge i još mnogo toga što mi pomaže da smislim različite rutine joge i istezanja svaki dan”, poručuje za Bustle.Postavite mikrociljeve


Samopouzdanje je ključno za postizanje vaših ciljeva, kaže blogerica Isabelle Dias. Kako bi izgradila svoje, ona vjeruje u usredotočenost na samoefikasnost – što je i vaše uvjerenje u vašu sposobnost da obavite stvari. “Svaki put kad dovršite zadatak ili možete uspješno nešto dovršiti, stavljate još jedan blok u svoj zid samoefikasnosti”, ističe.


“Imajte na umu male dnevne pobjede za sebe.” Na primjer, ako želite pročitati knjigu, ona predlaže postavljanje cilja za čitanje dvije stranice, nešto super malo i kratko, što možete postići čak i kad vam je pretrpan raspored.Stvorite okruženje koje potiče produktivnost


Prema dizajneru interijera Tommyju Leiju, boravak u pravoj atmosferi može vam pomoći u postizanju vaših ciljeva. “Najbolji savjet koji imam je ulaganje u višenamjenski namještaj”, kaže on. Njegov omiljeni komad?


“Kvalitetno izrađen ormarić također je još jedno sjajno skladište za pohranu-lako može sakriti svu vašu posteljinu, deke i ostale potrepštine za spavaću sobu”, kaže on.Razmislite o ciljevima usmjerenim na proces


Pokušajte se usredotočiti na ono što trebate učiniti da biste postigli svoj cilj, a ne na sam cilj. “Kad stvarate ciljeve zasnovane na procesima, svu svoju pozornost usmjeravate na praćenje sustava koji vas vodi do vaših ciljeva”, kaže Nory Pouncil, trenerica samopouzdanja.


Time se želi spriječiti da se osjećate poraženo ili odustanete ako ne dosegnete ciljeve, dodaje ona. Želite zaraditi 5000 dolara u dva mjeseca? Recite sebi da svaki mjesec uštedite određenu količinu novca.


“Ovakvi ciljevi približavaju vam željeni ishod jer se fokusirate na napredak, a ne na savršenstvo.”