Pazite što unosite u tijelo

Jedna od najpoznatijih fitness trenerica navodi 3 namirnice koje usporavaju mršavljenje

Mija Dropuljić

FOTO. Unsplash

FOTO. Unsplash

Jillian Michael zna koje namirnice usporavaju metabolizam.Jillian Michael se ubraja među najpoznatije fitness instruktorice na svijetu. Njeni treninzi su mnogima pomogli u želji za postizanjem vitke linije. Uz redovito vježbanje neophodno je i pripaziti na prehranu. 


Kako bi što uspješnije izgubili višak kilograma, potrebno je unositi namirnice koje pospješuju metabolizam, a izbjegavati one koji ga usporavaju. Jillian Michael navodi tri namirnice koje često unosimo, a nismo ni svjesni koliko štete čine. 


Šećer


Namirnice koje sadrže veliki udio šećera se ubrajaju među najveće neprijatelje metabolizma. Kada unosite puno šećera, u vašem organizmu dolazi do povećanja kortizola i inzulina, a to izbacuje metabolizam iz balansa. Uz to namirnice koje sadrže šećer imaju manje vlakana, a vlakna su esencijalna za mršavljenje. 


Obrađene žitarice
Bijela riža, kruh i tjestenina imaju sličan negativan efekt poput šećera. Unosom ovih namirnica se razina inzulina naglo podiže, a to se negativno odražava na metabolizam. Jillian savjetuje zamijeniti ih s proizvodima od cjelovitog zrna. 


Proizvodi od soje


Jillian tvrdi kako je soja otrov za štitnjaču. Istraživanja su pokazala da učestala konzumacija sojinih proizvoda ima negativan utjecaj na štitnjaču. Ako se ne želite odreći soje, Jillian savjetuje da uvijek birate bio proizvode koji ne sadrže sastojke koji utječu na rad štitnjače.